Unohda seuraava konsolisukupolvi: Persona 5 julkistettiin!

Kulttiroolipelisarja Persona on saamassa viidennen pääsarjaan lukeutuvan osansa. Ja se ei saavu uudenkarheille konsoleille. Myös kaksi Persona-sivuosaa julkistetiin.

24.11.2013 12:58

Japanilaispelitalo Atlus on tehnyt viimein sen, mitä siltä on odotettu jo vuosien ajan: Persona 5 on julkistettu. Ylistetyn kulttiroopelisarjan uusin numeroitu osa nähdään ainakin Japanissa PlayStation 3:lla ensi vuoden talvella.

Pelin paljastus tapahtui osana Atlusin sunnuntaina pitämää suurta Persona-aiheista live-showta, jonka sisällöstä se kiusoitteli useamman viikon ajan. Persona 5:stä lähetyksessä nähtiin vain lyhyt orjateemasta vihjaileva teaser-video (alla), mutta se ei ollutkaan ainut julkistus, joka tänään tehtiin.

Hieman yllättäen Persona-sarja on saamassa itse asiassa kaksi uutta sivuosaa. Näistä toinen on 3DS:lle kehitteillä oleva Persona Q: Shadow of the Labyrinth, joka tuo yhteen Persona 3:n ja 4:n hahmot kokonaan uutta roolipeliseikkailua varten. Peli nähdään Japanissa ensi kesäkuussa.

Toinen uutuuspeli on vuorostaan PlayStation Vitan Persona 4: Dancing All Night. Kuten nimi uhmaavasti vihjaa, on kyseessä Persona 4 -universumiin ujutettu tanssi-/rytmipeli.

Lähetyksessä saatiin samalla myös uusi traileri Persona 4: Arenan tuhdimmasta The Ultimax Ultra Suplex Hold -versiosta. Traileri vahvistaa, että muun muassa uusia hahmoja sisältävä versio on saapumassa ainakin Japanissa PlayStation 3:lle.

Huikeasta arvostuksesta nauttinut viimeisin Persona-sarjan pääosa, Persona 4, nähtiin kaupoissa Euroopassa vuonna 2009 alkujaan PlayStation 2 -pelinä. Pelistä julkaistiin vanhalla mantereella Vitalle myös päivitetty Golden-versio tänä vuonna, mistä voi lukaista enemmän esimerkiksi Pelaajalehti.comin blogipuolelta.

Lisää luettavaa