Perjantai kolmastoista lähestyy – tältä näyttää Jasonin hyytävä paluu

Perjantai kolmastoista palaa ruuduille pian moninpelimuodossa.

6.11.2015 10:51

Tammikuussa julkistettu Friday the 13th -kauhupeli alkaa toden teolla muotoutua.

Kuten jo vuoden alussa vahvasti vihjattiin, asymmetrinen verkkosäikyttely laittaa yhden pelaajan jahtaamaan seitsemää toveriaan Jason Voorheesin saappaissa pitkin ensimmäisestä elokuvasta tuttua Crystal Lake -leirintäkeskusta. Leiriläiset voivat joko paeta paikalta tai päihittää Jasonin yhteistuumin, mutta heidän etenemistään hidastaa Amnesia: The Dark Descentiä ja Eternal Darknessia muistuttava pelkomittari, joka alkaa ylärajojen paukkuessa vaikuttaa hahmojen mielenterveyteen.

Tällä hetkellä joukkorahoitusvaroja Kickstarterissa keräävä Friday the 13th: The Game lähestyy 700 000 dollarin tavoitettaan vakaasti. Lisenssipeliksi tekele on otettu vastaan yllättävän luottavaisesti, mihin saattaa vaikuttaa sen omaperäinen syntytarina: alun perin peliä kehitettiin Slasher Vol. 1: Summer Camp -nimellä kulkeneena kauhukokemuksena, mutta elokuvasarjan luoja Sean Cunningham tykästyi pelikonseptiin niin paljon, että tarjosi lopulta Jasonia sen keulahahmoksi. 

– Elokuvien fanit tietävät, etteivät väkivalta, hurme ja alastomuus ole Jason Voorheesin kohdalla puntaroitavissa – ne ovat välttämättömyyksiä. Me emme tahdo uhrata sitä, mikä on tehnyt elokuvasarjasta niin suositun. Te tahdotte elokuville uskollisen kokemuksen, ja niin tahdomme mekin. Haluamme jakaa päätäntävallan teidän kanssanne, emme julkaisijan, peliä kehittävä Gun Media perustelee joukkorahoitusratkaisuaan Kickstarterissa.

Kuvia pelistä voi selailla yllä olevan gallerian kautta. Alle puolestaan on upotettu teoksesta tähän mennessä näytetty videomateriaali.

Friday the 13th: The Gamen digitaalisen version voi tällä hetkellä lunastaa itselleen Kickstarterista vajaan 28 euron hintaan. Kampanjaa on jäljellä vielä viikon verran, ja peliä kaavaillaan virallisesti kauppojen hyllyille lokakuussa 2016. 

Lähde: Kickstarter

Lisää luettavaa