Microsoftin luova ohjaaja Ken Lobb on väläyttänyt mahdollisuutta veteraanistudio Raren klassikoiden paluusta. Sulkina Raren hatussa ovat Nintendon konsoleilla nähdyt Perfect Dark, Banjo-Kazooie, Battletoads ja muut Nintendo-kulttipelit.

Myöhempinä Microsoft-vuosinaan yhtiö on keskittynyt esimerkiksi murskakritiikkiä saaneisiin Kinect-peleihin. Nyt Raren paluu juurilleen alkaa kuitenkin näyttää todennäköisemmältä.

Rakastettujen pelisarjojen elvyttäminen ei kuitenkaan ole tapahtumassa välittömästi, Lobb huomauttaa.

–Me esimerkiksi rekisteröimme Battletoadsin tavaramerkin. Tarkoittaako se, että peli on tulossa tänä vuonna? Ei. Tarkoittaako se, että peliä ei koskaan tule? Ei missään nimessä.

Vanhojen sarjojen palauttaminen tuo Lobbin mukaan Microsoftille mahdollisuuden yllättää ja ilahduttaa peleillä, joita pelaajat eivät välttämättä osaa odottaa. Hän leikittelee ajatuksella, että koska Perfect Dark Zero sijoittui vuoteen 2020, olisi 2020 kiinnostava vuosi puhaltaa sarjaan uutta eloa. Ajatus pysyy kuitenkin toistaiseksi vain leikkinä.

Lobb vihjaa, että Microsoftilta on tulossa yllätyksiä sekä lähitulevaisuudessa että hieman pidemmän ajan päässä. Myös Rarella katsotaan tulevaisuuteen, ja yhtiö onkin mehustellut alkaneella vuodella. Pelitalon veteraanisäveltäjä Robin Beanland on vihjaillut Twitterissä, että vuodesta 2015 on tulossa yhtiön kannalta valtava.

Lähteet: GameSpot, The Inner Circle Podcast

Lisää luettavaa