Pepputila ja jumalvoimat? Shovel Knight osoittaa ettei huijauskoodien aika ole ohi!

Shovel Knight -fanit ovat löytäneet pelistä roiman annoksen huijauskoodeja, joilla pelin saa tekemään läjäpäin erikoisia asioita.

4.7.2014 18:50

Viime viikolla julkaisunsa saanut tasoloikkapeli Shovel Knight on ryhtynyt muistuttamaan, miksi peleissä nykyisin harvassa olevat huijauskoodit voivat olla kiva asia.

Viimeisimpien päivien aikana Shovel Knightin innokas pelaajayhteisö on onnistunut kaivamaan pelistä esiin kymmeniä ja taas kymmeniä erilaisia koodeja, joilla pelikokemustaan voi muovata erilaisin tavoin. Huijauksien joukosta löytyy tietysti niin perinteistä kuolemattomuustilaa kuin myös mahdollisuuksia vaikuttaa pelin fysiikoihinkin, mutta on mukaan mahtunut myös muutamia erikoisempiakin ilmestyksiä.

Toistaiseksi kuuluisin koodi Shovel Knightissa lienee X&BUTT (vaihtoehtoisesti myös WSWWAEAW), jonka syöttäminen profiilinimekseen avaa peliin niin sanotun pepputilan. Siinä pelin dialogissa muutamat termit on korvattu herrasmiesten tavoin sanalla ”butt”.

Listan kaikista löydetyistä koodeista voi katsastaa tästä avuliaasta Google-asiakirjasta. Muutaman niiden kanssa kannattaa tosin harrastaa varovaisuutta, sillä osa saattaa jäädyttää pelin tietyissä olosuhteissa. Huomioida myös kannattaa, ettei koodien avulla pelin saavutustehtäviä voi suorittaa.

Euroopassa Shovel Knight on toistaiseksi saatavilla vasta Windowsille. Ajan myötä pelin pitäisi vielä ilmestyä niin 3DS:lle, Wii U:lle, OS X:lle kuin Linuxillekin.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa