Viikko 9/2022 on taputeltu. Ohessa Pelaaja.fin kooste viime päivien suurimmista peliuutisista.


Pelimyyntejä keskeytetään Venäjällä

Ukrainan sota on näkynyt kasvavissa määrin aina pelitalojenkin toiminnassa asti. Useammat tahot ovat ilmoittaneet tehneensä lahjoituksia, jotta hätää tarvitseville voitaisiin tarjota humanitaarista apua, mutta kasvavissa määrin yhtiöt ovat ilmoittaneet lopettaneensa myös tuotteidensa myymisen Venäjällä. Nimekkäimpiä tällaisia tapauksia ovat olleet päättyneellä viikolla ainakin Microsoft, Epic Games, Activision Blizzard, Electronic Arts ja CD Projekt.

Lue koko uutinen (Epic Games/Activision Blizzard/EA, Microsoft CD Projekt)

Tietysti sota vaikuttaa myös ukrainalaisten pelitalojen toimintaan. Muun muassa S.T.A.L.K.E.R.-kehittäjä GSC Game World tiedotti päättyneellä viikolla, kuinka pelinkehityksen sijaan studio keskittyy parhaillaan auttamaan työntekijöitään ja näiden perheitä selviytymään. Sota on tavallaan johtanut potkuihinkin, sillä Wargaming-studio päätti heittää pihalle Venäjän hyökkäykselle tuensa osoittaneen kehittäjän.


Venäläisjoukkueet saavat lähdön FIFA 22:sta ja NHL 22:sta – Ukrainan varapääministeri kehoittaa peliyhtiöitä isompiin toimiin

Venäläisjoukkueet saavat lähteä EA Sportsin FIFA 22– ja NHL 22 -urheilupeleistä Ukrainan sodan myötä. Electronic Arts ilmoitti asiasta kummankin pelisarjan Twitter-tileillä päiviä sen jälkeen, kun jalkapalloliitot FIFA ja UEFA sekä kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF päättivät sulkea venäläisjoukkueet ulos kansainvälisistä kilpailuista. Samana päivänä Ukrainan varapääministeri Mykhailo Fedorov oli vedonnut peliteollisuuden suurnimiin, jotta ne ryhtyisivät isommin toimiin Venäjää vastaan.

Lue koko uutinen


Galaksin vartijoita ja demoniveren roisketta – tässä maaliskuun Xbox Game Pass- ja PlayStation Now -pelilisäyksiä

Maaliskuussa Xbox Game Pass- ja PlayStation Now -tilauspalveluun lisättävä pelitarjonta on taas valottunut. Game Passiin on luvassa kuun alkupuoliskon aikana seitsemän lisäystä, joista Far: Changing Tides ja Young Souls ovat täysin uusia teoksia. PlayStation Now’n puolella päästiin myös välittömästi yhden uutuuspelin makuun, kun Shadow Warrior 3 lisättiin palveluun yhdessä kolmen muun vanhemman nimikkeen kanssa.

Lue koko uutinen


Battlefield 2042:n taistelukentät osoittautuivat liian suuriksi – DICE lupaa pienempiä kenttiä tulevaisuudessa

Battlefield 2042:n kenttien suuri koko on osoittautunut ongelmalliseksi, kehittäjä DICE kertoo. Studion tuoreen blogipäivityksen mukaan isot taistelukentät ovat heikentäneet pelikokemusta. Kehittäjät kertovatkin ottaneensa nämä havainnot huomioon Battlefield 2042:n tulevia karttoja suunnitellessaan.

Lue koko uutinen


Netflix ostaa suomalaisen Next Games -pelitalon

Netflix on aikeissa ostaa Helsingistä käsin toimivan Next Games -pelitalon. Suoratoistojätti ilmoittaa, että se on tehnyt Next Gamesin osakkeista ja optio-oikeuksista ostotarjouksen, jonka yhteishinnaksi muodostuisi 65 miljoonaa euroa.

Lue koko uutinen


Resident Evil 2, 3 ja 7 kääntyvät PlayStation 5:lle ja Xbox Seriesille – uudet versiot ilmaisia pelit jo ostaneille

Capcom on tuomassa tuutin täydeltä Resident Eviliä sekä PlayStation 5:lle että Xbox Seriesille. Vielä myöhemmin tämän vuoden aikana oman versionsa saavat niin Resident Evil 7 kuin Resident Evil 2:n ja 3:n uusioversio, jotka kokevat ehostuksia samalla myös pc:llä.

Lue koko uutinen


Uudet avoimen maailman Pokémon-pelit odottavat – Pokémon Scarlet ja Pokémon Violet paljastuivat

Pokémon Scarlet ja Pokémon Violet ovat paljastuneet seuraaviksi Pokémon-roolipelisarjan pääosiksi. Switchille Game Freakin toimesta kehitteillä olevat pelit on määrä julkaista maailmanlaajuisesti jo loppuvuodesta 2022 avoimeen pelimaailmaan sijoittuen.

Lue koko uutinen


Nämä pelit saapuivat tällä viikolla – Gran Turismo kiihdyttää uuteen vauhtiin ja kolmiostrategia jyllää

Melkoisen vauhdikas peliviikko oli taas käsillä, sillä viime päivien antiin mahtui niin uutta Gran Turismoa, Shadow Warrioria kuin PlatinumGames-uutuus Babylon’s Fallia. Square Enixin roolipelikokeilut jatkuivat nekin Triangle Strategylla, kun taas länsiropeilusta kiinnostuneille tarjontaansa esitteli Elex 2.

Lue koko uutinen


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa