Pelitaloja vauhdilla ahmiva Embracer Group nielaisi nyt myös sarjakuva- ja kirjakustantaja Dark Horsen – lisää peliyhtiöitä myös ostettu

Myös Perfect World ja Shiver Entertainment löysivät uudet kodit.

21.12.2021 16:28

Ruotsalaisperäinen holdingyhtiö Embracer Group on hotkaissut taas uuden ison palasen viihdemaailmasta sisuksiinsa.

Viimeisimpänä se ilmoittaa tehneensä viisi yhtiöhanketta, joista kaksi ovat suoraan peliaiheisia. Nämä ovat Mortal Kombat 11:n Switch-version käännöksestä vastannut Shiver Entertainment sekä peliyhtiö Perfect World Entertainmentin länsimainen osasto, johon lukeutuvat muun muassa Neverwinter– ja Magic: Legends -kehittäjä Cryptic Studio.

Yhtiöistä Perfect World siirtyy Embracerin alla osaksi Gearbox Entertainmentin toimintaa, kun taas Shiver Entertainment asetetaan osaksi Saber Interactivea. Saber Interactive laajenee vielä mainos- ja pelianimaatioita työstävä animaatiostudio DIGIC, kun taas Koch Mediaan liittyy osaksi saksalainen videopalvelu Koch Media.

Samalla Embracer ilmoittaa hankkineensa vielä myös sarjakuva- ja kirjakustannuksistaan erityisesti tunnetun Dark Horse Median. Dark Horse ei siirry Embracerin nykyisten toimielimien, kuten juuri Saber Interactiven, Gearboxin, tai THQ Nordicin alaisuuteen, vaan toimii täysin omana yksikkönä. Tarkoituksena sen olisi määrä auttaa toiminnassaan vahvistaa Embracerin transmediakykyjä.

Embracer huomioi, että Dark Horse kontrolloi tuotteillaan tavalla jos toisella yli 600 erilaista viihdenimikettä, joista 170 ovat sen omassa omistuksessa. Muun muassa monia peliaiheisia oheistuotteita on julkaistu juurikin Dark Horsen voimin.

Lähde: Embracer Group (1), (2), (3), (4), (5)

Lisää luettavaa