Pelitalo keventää Persona 5:n tiukkoja striimausrajoja ja pahoittelee tapahtunutta

Atlus on höllännyt hieman Persona 5:tä koskevia striimausohjeitaan, vaikkakaan täysin kadoksiin niitä ei todellakaan ole haudattu.

29.4.2017 22:12

Peliyhtiö Atlus on päätynyt keventämään Persona 5 -roolipelille asetettuja striimaus- ja nauhoitussäännöstöä.

Säännöstä herätti paljon keskustelua Persona 5:n julkaisun alla niiden oltua varsin rajoittuneella tavalla yksityiskohtaisia. Pelaajia kehotettiin tekemänä esimerkiksi maksimissaan vain 90 minuutin videoita ja välttämään pomotaistelujen kuvaamista. Pelin tapahtumien striimaaminen kielettiin myös heinäkuun seitsemännen päivän tapahtumien jälkeen muun muassa videoiden poistolla ja kanavien jäädyttämisellä uhaten.

Tarkoituksena rajoituksilla oli Atlusin mukaan välttää pelaajien joutumista spoilatuksi. Aikana, jolloin pelivideot ovat kuitenkin näinkin arkipäivää, oli niistä helppo hämmästyä. Erityistä lisäharmitusta asian suhteen aiheutti myös se, että noin muuten Persona 5 on kerännyt kovasti kehuja maailmalla.

Nyt Atlus on siirtänyt päivämäärärajoituksen pelin loppuhetkille marraskuun 19. päivään todettuaan, kuinka pelaajien reaktio tapaukseen tuli sille yllätyksenä. Se on myös pahoitellut uhkauksiaan kepeästi, vaikkakin ilmeisesti uhka esimerkiksi videokanavien jäädyttämisestä näyttäisi olevan edelleen kyllä olemassa.

– Haluamme myös pahoitella kaikkia teitä, jotka näkivät edelliset ohjeistuksemme uhkaavana. Haluamme olla avoimia siitä, mitä teemme, ja syy miksi julkaisimme ohjeitukset oli antaa striimaajille oikeaa informaatiota suoraan. Tarkoituksenamme ei ollut uhata ihmisiä tekijänoikeusvaroituksilla, mutta me selvästi valitsimme väärän sävyn asian kommunikointiin, Atlusilla kerrotaan.

Lähde: Atlus

Lisää luettavaa