Peliyhtiö Capcom on avannut keskustelua pelien hintojen korotuksista.

Yhtiön presidentti ja operatiivinen johtaja Haruhiro Tsujimoto, joka toimii myös japanilaisen pelialan etujärjestön puheenjohtajana, kertoi Tokyo Game Show’ssa uskovansa pelien hintojen olevan liian alhaisia. Tsujimoto viittasi kommentissaan kehityskustannusten nousuun yleiseen palkkatasokehitykseen.

– Kehityskustannukset ovat noin satakertaiset verrattuna Famicom-aikakauteen, mutta ohjelmistojen hinnat eivät ole nousseet samassa suhteessa, Tsujimoto kommentoi.

Merkittävä osa pelialan yhtiöistä on jo nostanut pelien hintoja. Esimerkiksi Yhdysvalloissa pitkään vakiintunut 60 dollarin hintataso on tämän konsolisukupolven aikana noussut 70 dollariin. Myös Euroopassa videopelien perusversioiden hinnat ovat hivuttautuneet lähemmäs 70 euroa uusien konsolipelien osalta ja osin jopa yli 70 euron.

Capcom ei kuitenkaan ole vielä nostanut hintojaan muiden isojen studioiden tavoin. Studion tämän vuoden merkittävät julkaisut ovat tulleet myyntiin lähempänä vanhaa 60 euron hintatasoa. Tsujimoton kommenttien perusteella tilanne saattaa kuitenkin muuttua lähiaikoina.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa