Pelit ja hyväntekeväisyys kohtaavat taas – Awesome Games Done Quick starttaa tänään!

On taas se aika vuodesta, kun Awesome Games Done Quick saapuu keräämään rahaa hyväntekeväisyyteen pelejä pikapelaamalla.

3.1.2016 15:05

Mittava peliaiheinen hyväntekeväisyystapahtuma Awesome Games Done Quick on täällä taas. Pikapelaajayhteistö Speed Demos Archiven jälleen kerran järjestämä tempaus käynnistyy tänään sunnuntaina kello 19:00 Suomen aikaan, mitä edeltää myös puoli tuntia aikaisemmin käynnistyvä pre-show-osuus.

Aina tammikuun 10. päivään asti kestävää tapahtumaa voi seurata suorana ainakin Games Done Quickin Twitch-kanavalla. Tapahtuman aikana kymmenet ja taas kymmenet pelaajat pelaavat reilua sataa erilaista peliä pyrkien erityisesti läpäisemään ne usein ennätystahtia. Pelaamisen yhteydessä pelaajat usein myös selostavat suoritustaan ja auttavat näin valottamaan välillä jopa yllättäviäkin asioita pelien toiminnasta ja salaisuuksista.

Pitkin tapahtuman kulkua katsojat voivat osoittaa tukensa tapahtumalle antamalla rahalahjoituksia. Tuttuun tapaan lahjoitukset menevät syöpäsäätiö Prevent Cancer Foundationille.

Tapahtuman aikataulua voi pitää silmällä tästä. Paljon muuta oleellista tietoa löytää myös Games Done Quick -sivuston etusivulta, kunhan tapahtuma vain lyödään virallisesti käyntiin.

Tämä on seitsemäs peräkkäinen vuosi, kun Speed Demos Archive on järjestänyt netissä seurattavissa olevia hyväntekeväisyystapahtumia. Merkittävään maailmanmaineeseen ne alkoivat nousta vuoden 2013 paikkeilla, kun kyseisen vuoden tammikuussa järjestetty Awesome Games Done Quick 2013 keräsi hyväntekeväisyyteen reilut 400 000 dollaria. Seuraavana vuonna tapahtuma keräsikin hyvään tarkoitukseen jo hieman yli miljoona dollaria, kun taas viime vuonna lukema nousi jo noin puoleentoista miljoonaan.

Awesome Games Done Quickin kesäisin järjestettävä sisartapahtuma Summer Games Done Quick on sekin kasvanut hiljattain merkittäväksi ilmestykseksi. Viime vuonna tapahtuma keräsi hyväntekeväisyyteen ensimmäistä kertaa yli miljoona dollaria, mitä ennen se oli myös jo vuonna 2014 onnistunut nettoamaan hyvää tarkoitusta varten reilut 700 000 dollaria. Awesome Games Done Quick -tapahtumasta poiketen Summer Games Done Quick kerää tavanomaisesti rahaa Lääkärit ilman rajoja -järjestölle.

Aikaisempia Games Done Quick -tapahtumia voi silmäillä arkistoidussa muodossa esimerkiksi YouTubessa.

Watch live video from GamesDoneQuick on www.twitch.tv

Lisää luettavaa