Pc-pelin yllättävä lopetus laittoi latauskauppapaikat toimenpiteisiin

Viime viikolla saapunut Dark Matter -peli on näyttänyt, miten paljon huonommin Mass Effect 3 olisikaan voinut loppua. Pelin loppupaljastus nimittäin on, että pelaajat pelasivatkin koko ajan episodeihin jaetun tuotteen ensimmäistä osaa. NOOOooo!!!11

22.10.2013 18:07

Pc:lle hiljattain julkaistu toimintaseikkailupeli Dark Matter herättää pahennusta ja ärsytystä maailmalla. Pelin ostaneet pelaajat ovat raportoineet, että seikkailun nykyinen versio yksinkertaisesti loppuu kuin seinään ja tervehtii pelaajaansa vain lopuksi tekstillä ”To be Continued…”.

Pelaajat ovatkin nyt valittaneet, että julkaisija Iceberg Interactive olisi johdattanut heitä harhaan. Monen mukaan pelin tuotekuvaus esimerkiksi Steamissa antaa ymmärtää, että myynnissä olisi pelin kokoversio, kun itse peli kuitenkin tuntuu jäävän täysin kesken.

Julkaisija onkin nyt pahoitellut pelaajia aiheuttamastaan hämmennyksestä. Icebergin toimitusjohtaja Eric Schreuderin mukaan Dark Matter oli alkujaan määrä rahoittaa Kickstarterin kautta, mutta koska tämä keino epäonnistui, muuttui peli episodeihin jaetuksi kokonaisuudeksi, jonka ensimmäisen osan menestys vaikuttaa muiden osien tuloon.

Ikävä kyllä pelin tuotekuvaukset eivät ole antaneet vihiä sen episodipohjaisuudesta.

Iceberg onkin nyt luvannut päivittää ensimmäiseen episodiin paremman lopetuksen. Tätä odotellessa Steam on vuorostaan poistanut valitusten myötä pelin toistaiseksi myynnistä, kun taas GOG.com lupaa rahoja takaisin heille, jotka ostivat pelin viimeistään maanantaina kello kuudelta päivällä ja kokivat tulleensa vedätetyksi. GOG.comissa myös pelin tuotekuvausta on muokattu hieman parempaan kuosiin.

Lähde: Steam (1), (2), GOG.com, Eurogamer

Lisää luettavaa