Pelimyyntien keskeytys jatkuu Venäjällä – PlayStation, Supercell, Rovio, Pokémon GO-kehittäjä ja Nintendokin tavallaan mukana vetäytymisessä

Myös Ubisoft ja Take-Two liittyivät joukkoon alkuviikosta.

24.3.2022 18:43

Yhä useammat peliyhtiöt ovat jatkaneet pelijakelunsa keskeytystä Venäjällä. Kerroimme jo viime viikolla muun muassa CD Projektin, Microsoftin, Epic Gamesin, EA:n ja Activision Blizzardin etäytymisestä Venäjän markkinoilta. Näitä seurasivat nopeahkosti perässä Take-Two sekä Ubisoft, ja viimeisimpänä joukkoon ovat liittyneet nimekkäinä tapauksina esimerkiksi Sony, Pokémon GO -kehittäjä Niantic, kotimaiset mobiilikehittäjät Rovio ja Supercell sekä osaltaan myös Nintendo.

– Sony Interactive Entertainment liittyy globaalin yhteisön joukkoon vaatien rauhaa Ukrainaan. Olemme keskeyttäneet kaikki ohjelmisto- ja laitteistotoimitukset, Gran Turismo 7:n julkaisun ja PlayStation Storen toiminnan Venäjällä, Sony vahvisti tiedotteessaan.

Sony on myös ilmaissut lahjoittavansa kaksi miljoonaa dollaria Yhdistyneiden kansakuntien pakolaisjärjestölle (UNHCR) sekä Pelastakaa Lapset -järjestölle.

Nianticin tapauksessa mobiilikehittäjä kertoo, että kannanottona Ukrainan sotaa vastaan sen pelit ole enää ladattavissa Venäjällä tai Valko-Venäjällä, eikä niiden pelaamista tueta pian myöskään maassa. Myös se on aiemmin ilmaissut lahjoittaneensa reilut 200 000 dollaria avustusjärjestöille.

Supercellkin ilmoittaa lahjoittaneensa vetäytymistoimien ohella ainakin miljoona euroa UNHCR:lle.

Osapuolista Nintendo ei ole suoraan maininnut Ukrainaa vetäytymispäätöksissään. Sen sijaan se on kertonut keskeyttäneensä tuotteidensa toimituksen Venäjälle toistaiseksi ”lähetys- ja jakelulogistiikan huomattavasta epävakaudesta” johtuen. Sen eShop-lautauskauppa ei puolestaan toimi maassa, koska yhtiön hyödyntämä maksupalveluntarjoaja on luopunut ruplien tukemisesta.

Aiemmin tällä viikolla Nintendo lykkäsi Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp -pelinsä julkaisua ”viimeaikaisten maailmantapahtumien valossa”.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa