Pelikuvan paikka! Tällainen on aina vain brutaalimpi Mortal Kombat 11 toiminnassa

Mortal Kombat 11 on esitelty kunnollisemmin aina toimintaansa ja hahmonmuokkauksia myöten.

17.1.2019 21:13

Ensimmäinen satsi pelikuvaa Mortal Kombat 11:stä on paljastettu. NetherRealm Studios ja Warner Bros. järjestivät paljastusta varten kokonaan oman The Reveal -verkkolähetyksen, jossa esille nousi niin pelin perustoiminta, ensimmäiset seitsemän hahmoa, kustomointimahdollisuudet kuin silmäys Mortal Kombat 11:n tarinaprologiin.

Mortal Kombat 11 on yhä sivulta kuvattu mätkintä keskittyen hiomaan sarjan perustoimintaa hajanaisilla uudistuksilla. Yksi keskeisimpiä näistä on yhden erikoismittarin hajauttaminen kolmeksi erilliseksi resurssikseen. Mortal Kombat 11:ssä hyökkäyskeskeisille erikoistaidoille on varattu siis oma mittarinsa ja puolustaidoille omansa. Brutaalit X-Ray-iskut korvaava Fatal Blow -järjestelmä mahdollistaa vuorostaan massiivista ja näyttävää tuhoa aiheuttavan superliikkeen tekemisen, kun oman hahmon elinvoima on pudonnut 30 prosenttiin.

Näyttävyys on toki muutenkin korostunut otteluissa. Taistelujen tuoksinnassa peli voi pysäytellä toimintaa sieltä täältä nopeasti korostaakseen tiettyjen iskujen brutaaliutta. Raakuudella mässäilevät fatalityt ovat yhä tietenkin myös osa peliä.

Hahmojen kustomoinnin osalta Mortal Kombat 11 antaa pelaajille mahdollisuuden luoda kullekin taistelijalle nyt omia erilaisia taistelutyyliä, siinä missä Mortal Kombat X:ssä tarjolla oli nimenomaan valmiiksi rakennettuja hahmovariaatioita. Vaikuttamaan kustomoinnin osalta pääsee niin hahmojen ulkomuotoihin, kykyihin, introihin, fatalityihin kuin tekoälytoimintaankin.

Ensimmäiset seitsemän peliin paljastunutta hahmoa ovat Scorpion, Sub-Zero, Sonya, Skarlet, Baraka, Raiden sekä kokonaan uusi tuttavuus Gerat. Sonyan äåninäyttelijäksi on samalla vahvistunut show-painin maailmassa nykyisin vaikuttava Ronda Rousey..

Shao Kahn toimii pelin ennakkotilausetuna yhdessä beta-pääsyn kanssa.

Tarinaltaan Mortal Kombat 11 lähtee liikkeelle, kun Raiden päätyy horjuttamaan historian tasapainoa Shinnokia kurittamalla. Asiasta on huolestunut erityisesti ajanpitäjä Kronika, joka vannoo tuovansa järjestyksen taas universumiin. Uusi hahmo Gerat on nimenomaan tämän palvelija.

Esittelyt tapahtuivat niin sekä Mortal Kombat -luoja Ed Boonin selostaman pelikuvan voimin, että myös useilla trailereilla. Tapahtumaa on voinut katsastaa tästä. Kirjoitushetkellä se on vielä käynnissä muiden juhlallisuukein muodossa, mutta videota voi kelata taaksepäin paljastushetkiin.

Trailerit löytyvät suoraan alta.

Mortal Kombat 11 tuodaan Xbox Onelle, PlayStation 4:lle, Switchille ja pc:lle 23. huhtikuuta.

Lisää luettavaa