Viime kuussa uudistetussa kuosissa parrasvaloihin tuotu The Bureau: XCOM Declassified jatkaa julkisuudessa pyörimistä. Tänään pelistä on julkaistu uusi pelikuvaa pikaisesti väläyttelevä traileri, minkä ohella siitä on saatu tietoon myös joukko lisäyksityiskohtia peliennakoiden muodossa.

Vahva osa The Bureausta on kulumassa odotetusti ulkoavaruuden asukkaita vastaan taistellen. Tämä hoituu osin kolmannen persoonan kuvakulmasta räiskien, mutta myös hieman taktisemmin ajatellen.

Pelaaja saa pelissä ohjattavakseen erikoisagentti William Carterin, joka saa puolestaan tehtävissään tukea aina kahdelta tekoälyhahmolta. Mukaan otettavat apurit erikoistuvat aina jonkinlaiseen tiettyyn hahmoluokkaan, jonka toimintaan vaikuttavat vielä apureiden taustat ja näille saatavat kyvyt.

Apuagentteja päästään käyttämään hyödyksi taisteluissa niin sanotulla Battle Focus -mekaniikalla. Sitä hyödyntämällä muuten reaaliajassa kulkevien taistelujen aika hidastuu, mikä luo pelaajille mahdollisuuden käskyttää apureitaan. Komentelu hoituu varsin yksityiskohtaisesti, ja se näyttääkin ottaneen mallia viime vuonna nähdyn XCOM: Enemy Unknown -strategiapelin käyttöliittymästä.

Taktikointiin pitäisikin olla myös tarvetta. Kuten Enemy Unknownissa, eivät The Bureaunkaan apurit palaa taistelukentille kuolon korjatessa.

Ohessa mainittu traileri. Lisäksi alhaalla lähteissä mainitut sivustot ovat saanet käsiinsä pidemmät pätkät pelikuvaa.

Kaupoissa The Bureau: XCOM Declassified nähdään elokuun 23. päivä. Se saapuu sekä Xbox 360:lle, PlayStation 3:lle että pc:lle.

Lähde: Polygon, Eurogamer, VG247

Lisää luettavaa