Pelikauppa GOGilla meni pupu pöksyyn – lupasi Kiina-kohun takia kadonnutta kauhupeliä myyntiin mutta sitten ääni muuttuikin kellossa

Kauhupeli Devotion ei pääse kohuista eroon.

16.12.2020 18:05

Pelikauppa GOG on onnistunut pudottamaan itsensä erikoisen huomiopyörteen keskelle. Kauppapaikka julkisti keskiviikkona aluksi monien iloksi, että reilun vuoden ajan kadoksissa ollut kauhupeli Devotion saapuisi sen valikoimaan perjantaina. Hyvin pian tämän jälkeen edessä oli kuitenkin hämmentävä pettymys, kun GOG pyörsikin yllättäen puheensa erikoisella verukkeella.

– Aiemmin tänään julkistettiin, että Devotion-peli olisi tulossa GOGiin. Saatuamme useita viestejä pelaajilta, olemme päättäneet olla listaamatta peliä kauppaamme, GOGin virallisella Twitter-tilillä kerrotaan.

Taiwanilaisen Red Candle Gamesin kehittämä Devotion nousi ensimmäistä kertaa isommin maailman tietoisuuteen alkuvuodesta 2019, jolloin se julkaistiin Steamissa kehujen siivittämänä. Pian ilmestymisen jälkeen se poistettiin kuitenkin myynnistä tyystin. Poistoon johti pelistä Kiinassa noussut kohu, sillä Devotionin katsottiin sisältäneen manner-Kiinalle ja erityisesti sen presidentti Xi Jinpingille ivailleita yksityiskohtia. Erityisesti huomiota sai pelissä havaittu viittaus meemiin, jossa Jinping rinnastetaan Nalle Puh -hahmoon.

GOG ei ole kirjoitushetkellä tarkentanut, mikä sen saamissa monissa viesteissä oli niin erikoista, että se päätti näinkin äkillisesti hylätä Devotionin kauppapaikaltaan. Kuvitella ainakin haluaisi, että edes joku GOGin päättäjistä olisi ollut tietoinen pelin historiasta.

Kehittäjä Red Candle Games on pitänyt toistaiseksi vielä Devotionin GOG-julkaisusta ilmoittavan trailerin julkisena. Sen yhteyteen merkitty linkki pelin kauppasivulle ei johda tällä hetkellä enää silti mihinkään.

Lähde: GOG.COM (Twitter)

Lisää luettavaa