GOG on julkistanut uuden version sen vapaaehtoisesta GOG Galaxy -asiakasohjelmasta. Uuden ulkoasun ja erilaisten käytettävyysviilausten ohella kauppapaikka ottaa sillä tavoitteekseen tuoda pelaajat yhteen läpi eri alustojen ja auttaa tutkailemaan sekä hallinoimaan pelaamistaan yhdestä paikkaa.

Yksi uusi ominaisuus on laajennettu pelikirjastotyökalu, joka antaa mahdollisuuden linkittää muiden alustojen ja palvelujen pelejä samaan paikkaan ja seurata niitä sieltä. Kaikkien pelien osalta tämän pitäisi tarkoittaa mahdollisuutta seurata vaihtelevaa dataa omasta pelikokoelmasta aina konsolipelejä myöten, kun taas pc-pelien osalta sen pitäisi tarjota myös mahdollisuuden käynnistää niitä suoraan GOG Galaxyn sisältä. Tästäkin huolimatta tietyt pelit eri ominaisuuksineen voivat silti yhä vaatia myös omia asiakasohjelmiaan Galaxyn rinnalle eli se ei tee edelleenkään esimerkiksi Steamista tarpeetonta.

Toinen GOG Galaxy 2.0:n peruspilari koostuu sen sosiaalisista ominaisuuksista, joiden pitäisi yhtälailla mahdollistaa kavereiden kanssa vuorovaikuttamisen alustoista riippumatta. Kavereita pitäisi tulevaisuudessa pystyä siis listaamaan yhteen paikkaan läpi eri palvelujen ja seurata sitten sieltä näiden pelaamisia, saavutuksia ja peliaikoja. Alustojen välisen chat-ominaisuuden kerrotaan senkin olevan rakenteilla.

Julkaisuajankohtaa GOG Galaxy 2.0:lle ei ole vielä annettu, mutta sen betaan voi jo ilmoittautua mukaan lähdelinkistä löytyviltä Galaxyn kotisivuilta.

Lähde: GOG Galaxy

Lisää luettavaa