Pelialan entinen suurtapahtuma E3 kuihtuu kuihtumistaan – myös Ubisoft, Sega ja Tencent jättävät tapahtuman väliin

E3:n anti näyttää melko köyhältä.

29.3.2023 06:01

E3-messut ovat menettäneet jälleen joukon merkittäviä osallistujan.

Aikaisemmin pelialan vuoden suurimman tapahtuman maineessa ollut E3 on ollut jo vuosien ajan vaikeuksissa. Tapahtuman merkitys on vähentynyt julkaisijoiden siirryttyä entistä enemmän esittelemään tulevia pelejään omissa kanavissaan, ja sama trendi jatkuu myös tänä vuonna.

Ubisoft, Sega ja Tencent ovat ilmoittaneet viimeisimpinä peliyhtiöinä jättävänsä tämänvuotisen E3:n väliin. Ubisoft oli aikaisemmin ilmoittanut osallistuvansa tapahtumaan, mutta nyt yhtiö on ilmoittanut päättäneensä erilaisesta järjestelystä. Ubisoftin mukaan se aikoo järjestää E3:n aikoihin oman Ubisoft Forward -tapahtumansa, jossa on määrä esitellä yhtiön tulevia pelejä.

Kesäkuun Ubisoft Forward -tapahtuma järjestetään Los Angelesissa 12. kesäkuuta. E3-messujen pelialan edustajille suunnattu osuus järjestetään 13.-14. kesäkuuta ja yleisötapahtuma 15.-16. kesäkuuta. Sega ja Tencent eivät ole kertoneet tarkempia tietoja mahdollisista kesän tapahtumasuunnitelmistaan.

Tapahtuman anti vaikuttaa tänä vuonna jäävän kuitenkin varsin laihaksi. Toistaiseksi nimittäin yksikään suuri pelijulkaisija ei ole kertonut olevansa mukana varsinaisessa E3:ssa.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa