Peli maalin kuivumisesta toi julki porsaanreiän Steamissa

Neuvokkaan IT-osaajan löytämä aukko Steamin kehittäjätyökaluissa tuotiin viikonloppuna julkisuuteen, kun kyseinen kehittäjä onnistui ilman Valven hyväksyntää saamaan Steamiin pelin maalin kuivumisesta.

29.3.2016 20:24

Nimimerkillä Ruby kulkeva brittiläisohjelmoija on tehnyt erikoisen tempauksen saadakseen Valven korjaamaan Steamista löytämänsä porsaanreiän. Aiemmin sunnuntaina Ruby onnistui saamaan Steamiin pitkäksi aikaa pystyyn kauppasivun pelille nimeltä Watch Paint Dry, vaikka kukaan Valvelta ei ollut koskaan antanut hyväksyntää pelin julkaisua varten.

Watch Paint Dry on pelinä juuri mitä se mainostaakin. RPG Maker -työkaluilla kehitetty tuotos haastaa pelaajat katsomaan maalin kuivumista noin 45 sekunnin ajan, mistä pelaajat voivat mukavana lisäbonuksena ansaita käyttöönsä setillisen Steam-keräilykortteja ja emoticoneja, jotka nekin saatiin Valven järjestelmiin ilman minkäänlaista tarkastustoimenpidettä.

Maanantaina julkaistussa blogikirjoituksessaan Ruby selittää, että hän on jo kuukausia yrittänyt viestiä Valvelle Steamin kehittäjätyökaluista löytyvistä aukoista, jotka mahdollistivat Watch Paint Dryn päätymisen Steamiin. Koska Ruby ei koskaan saanut kuitenkaan minkäänlaista reaktiota irti Valvesta, päätti hän lopulta ryhtyä itse tuumasta toimeen.

Vaikka Rubyn mukaan Valve onkin nyt paikannut hänen löytämänsä aukot, ei hänen temppunsa mennyt aivan suunnitellusti. Huolimattomuuden johdosta hän lisäsi pelinsä näkyviin Steamiin vahingossa nimittäin samantien, kun alkujaan hän suunnitteli tuovansa pelin näkyville vasta perjantaina aprillipäivänä.

Yksityiskohtaisen selityksen Watch Paint Dry julkaisusta voi lukea läpi tästä. Vaikka pelin kauppasivu ei ole enää myöskään virallisesti nähtävillä Steamista, voi sitä vielä ihastella Googlen kautta.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa