THQ:n yrityssaneerauksessa kaupan ollut Homeworld ei kelvannut isoille ostajille. Nyt menestyksekästä pelisarjaa yrittää pelastaa pieni indie-kehittäjä teamPixel. Naurettavan halvat oikeudet pelisarjaan irtoavat vain 50 000 dollarilla ja oikeuksien varmistamiseksi se on asetettu ensimmäiseksi tasoksi Indiegogo-joukkorahoituspalvelussa, jossa pelaajat yrittävät haalia rahaa kokoon.

TeamPixel tarjoaa yhteisrahoitukselle vieläpä rahat takaisin -takuun, mikäli oikeuksien osto epäonnistuu. Kampanjan onnistuessa alkuperäinen Homeworld on tarkoitus julkaista Good Old Games -ja Steam -palveluihin ilmaiseksi, jonka jälkeen siitä kehitetään mobiililaitteille oma versio, Homeworld Touch. Mikäli rahoitus ylittää 750 000 taalaa, saa jokainen yhteisprojektiin osallistunut Homeworld 3 -pelin ilmaiseksi.

TeamPixel on kehittänyt reaaliaikastrategiapeliään jo pitkään, ja sen kerrotaan olevan henkinen seuraaja alkuperäiselle Homeworldille. Mikäli oikeudet saadaan ostettua, tulee pelistä näillä näkymin epävirallisen sijaan viralinen jatko-osa.

Indiegogo-keräys on netonnut jo viidenneksen alkutavoitteestaan, ja pottia on mahdollisuus kasvattaa vielä kymmenen päivää. Homeworld-oikeudet olivat aikaisemmin Relic Entertainmentin hallussa, mutta pelisarja jäi THQ:n jäämistöön Segan ostaessa Relicin.

Lähde: Indiegogo

Lisää luettavaa