Pelaamalla tehtiin taas hyvää: SGDQ keräsi miljoona dollaria hyväntekeväisyyteen

Viikon pituinen Summer Games Done Quick 2015 -tapahtuma onnistui keräämään pikapelaamisen voimin yli miljoona dollaria hyväntekeväisyyteen.

2.8.2015 03:46

Aina viime viikon sunnuntaista asti käynnissä ollut pelitapahtuma Summer Games Done Quick 2015 on onnistunut keräämään miljoonan dollarin edestä lahjoituksia hyväntekeväisyyteen. Tapahtuma saavutti miljoonarajan noin kello kahdelta yöllä Suomen aikaan, eli vain noin 10 tuntia ennen sen päättäjäisosuuden alkamista.

Varoja Summer Games Done Quick on kerännyt Lääkärit ilman rajoja -järjestölle. Kyseessä on kriisialueita ympäri maailmaa lääketieteellisin keinoin avustava järjestö, joka palkittiin toiminnastaan muun muassa vuonna 2000 Nobelin rauhanpalkinnolla.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun joka kesä aina vuodesta 2011 asti järjestetty Summer Games Done Quick -tapahtuma on onnistunut keräämään hyväntekeväisyyteen kerralla yli miljoona dollaria. Kaikista mahdollisista Games Done Quick -tapahtumista vain vuosien 2014 ja 2015 tammikuussa järjestetyt Awesome Games Done Quick -tempaukset ovat myös kyenneet samaan.

Ensimmäinen Games Done Quick järjestettiin tammikuussa 2010. Se oli pituudeltaan kolmen päivän mittainen ja keräsi kasaan noin 10 000 dollaria humanitääristä apua maailmalla tarjoavalle CARE-järjestölle.

Aiempien Games Done Quick -tapahtumien tapaan myös Summer Games Done Quick 2015 oli pikapelaamiselle kunnioitettu tempaus, jota on ollut mahdollista seurata suorana netissä. Tapahtuma keräsi yhteen jälleen kymmeniä ja taas kymmeniä pelien ennätysnopeaan läpäisyyn erikoistuneita pelaajia, jotka pitkin viime viikkoa läpäisivätkin jälleen tuhansien katsojien edessä reilut sata erilaista peliä. Varoja tapahtuma keräsi sen katsojilta omien kotisivujensa kautta.

Tallenteen kustakin tapahtuman aikana pelatusta pelistä löytää ajan myötä Games Done Quickin YouTube-kanavalta. Ohessa maistiaisena video Super Mario Bros. Lost Levelsin läpäisystä. Varsinainen pelin pelaaminen alkaa videolla kohdasta 8:45.

Lähde: Games Done Quick

Lisää luettavaa