Pelaajapalaute meni överiksi – salattu panssarivaunuasiakirja vuodettiin verkkoon reaktiona War Thunder -pelin yksityiskohdille

Joskus realisminkin suhteen asiat voivat mennä yli.

18.7.2021 10:49

Keskustelu ilmaisverkkopeli War Thunderin realismista ja yksityiskohdista johti tällä viikolla erikoiseen tilanteeseen pelin foorumeilla. Brittiläistä Challenger 2 -panssarivaunua koskevassa keskustelussa verkkoon vuodettiin nimittäin kuva tankin eräänlaisesta virallisesta manuaalista, jonka on sittemmin tutkittu olleen salattua ja näin ollen siis erittäin julkisuuteen kuulumatonta materiaalia.

– Meillä on kirjallinen vahvistus puolustusministeriöltä, että tämä dokumentti on yhä salainen. Jatkamalla sen levittämistä rikot asiakirjan mainitsemalla tavalla Official Secret Act -lakia, mikä on rikkomus, joka voi johtaa syytteen myötä parhaimmillaan 14 vuoden vankilatuomioon, foorumin teknisenä moderaattorina toimiva Templar_ huomautti kuvan ilmestymisen myötä.

Kuva julkaistiin War Thunderin foorumeille pyrkimyksenä ilmaista, miten War Thunderin versio oikean elämän Challenger 2 -tankista poikkesi oikeasta elämästä. Julkaistu kuva sisälsi raporttien mukaan runsaasti yliviivattuja kohtia. Myös ”unclassified”-leiman kerrotaan olleen osa otosta, mutta merkinnän virallisuus on kyseenalaistettu virallisten tahojen toimesta.

Tiedossa ei varmuudella ole, mistä käyttäjä oli päässyt julkaistuun materiaaliin käsiksi. Käyttäjätilin merkintöjen perusteella henkilö saattoi kuitenkin hyvinkin olla Britannian armeijan jäsen.

War Thunder -kehittäjä Gaijin Entertainmentin yhteisövastaava Smin1080p ilmaisi samaisessa keskustelussa, että kehittäjän tekemän työn täytyy perustua julkisesti saatavilla oleviin tietoihin, miksi se vastaavissa tapauksissa vaatii aina todennuksen sille lähetettyjen asiakirjojen avoimuudesta. Kyseessä ei ollut ilmeisesti edes ensimmäinen kerta, kun jotain tällaista on käynyt.

– Viimeksi kun vastaavanlainen salaamattomaksi väitetty asiakirja jaettiin, oli se itse asiassa yhä salattu, eikä sitä olisi pitänyt koskaan levittää eteenpäin, Smin1080p muistelee.

Lähde: UK Defence Journal, Eurogamer, War Thunder (foorumi)

Lisää luettavaa