Pelaaja-lehti on luovuttanut 2 500 euron arvosta pelikonsoleita Ensi- ja turvakotien liiton jäsenjärjestöjen turvakodeille. Lahjoitettavat laitteet oli voitettu Sonyn marraskuussa järjestämästä pohjoismaiden PlayStation All-Stars Battle Royale -turnauksesta.

Jo ennen turnausta Pelaajan toimituksessa päätettiin lahjoittaa pelilaitteet hyväntekeväisyyteen, mikäli voitto sattuisi osumaan kohdalle. Kohteeksi haluttiin taho, jossa pelikoneet tulisivat aitoon tarpeeseen ja joka ei ole vastaavien lahjoitusten yleisin kohde.

– Lahjoitus tulee tarpeeseen, sillä turvakodeissa olevilta lapsilta kysyttiin taannoin, mitä he toivoisivat turvakodin leluvalikoimaan, ja pelikonsoli nousi vastauksissa selvästi esille. Mukavaa, että tämä lasten toive toteutuu. Kunnat maksavat perheiden avunsaannin, mutta monia lasten arkeen liittyviä hankintoja voidaan toteuttaa vain lahjoitusten avulla, sanoo Ensi- ja turvakotien liiton toimitusjohtaja Ritva Karinsalo.

Konsoleita annettiin yhteensä yhteentoista turvakotiin ympäri Suomea. Myös PlayStationin maahantuoja Nordisk Film osallistui tempaukseen antamalla pelejä kunkin lahjoitetun konsolin mukaan. Lahjoituksen otti vastaan Pääkaupungin Turvakoti ry:n toiminnanjohtaja Karola Grönlund (kuvassa).

PlayStation All-Stars Battle Royale -turnauksessa Suomea ja Pelaajaa edusti Ville Arvekari. Vastaansa hän sai sekä Ruotsin, Norjan että Tanskan edustajan Gamereactor-lehdestä.

Pelaajan videokoosteen turnauksesta voi kurkata tästä. Villen kilpailussa käyttämä Sly Cooper -hahmo valittiin yleisöäänestyksellä.

Lisää luettavaa