Pelaaja 232: Legendaarisen Assemblyn villit underground-juuret

Huhtikuun Pelaaja-lehdessä syvennytään kotimaisen Assemblyn 30-vuotiseen taipaleeseen.

5.4.2022 10:04

Pelaaja-lehden huhtikuun numero 232 on kaupoissa. Kevään iloisimman ja värikkäimmän lukupaketin sivuilla muun muassa syvennytään 30-vuotiaaseen Assembly-tapahtumaan konkaritoimittaja Jukka O. Kauppisen johdolla.

Artikkelissa syvennytään niin kotimaisen tapahtuman juuriin, lähtölaukauksiin kuin vuosien varrella tapahtuneeseen kehittymiseenkin. Mukaan on saatu  nostalgista muistelua sekä kuvamateriaalia vuosien varrelta. Ääneen pääsevät myös tapahtuman järjestäjät.

– 1980-luvun loppupuoliskolla Suomessa syntyi tietokoneharrastajien salaperäinen yhteenliittymä, undergroundharrastus nimeltään demoskene. 1990-luvulla se lannoitti suomalaisen pelialan multaa ja synnytti uuden tapahtuman, Assemblyn. – – Sen muoto on muuttunut 30 vuoden aikana dramaattisesti, mutta niin on myös tietokoneharrastaminen sekä digitaalisen kulttuurin luominen ja kuluttaminen pelaamisesta puhumattakaan, Kauppinen pohjustaa artikkelissa.

Syväluotaavan sukelluksen voi lukea kokonaisuudessaan Pelaaja-lehden huhtikuun numerosta 232. Osta irtonumero alta digitaalisena tai Pelaaja Shopista paperisena – sekä laita tulevat numerot tilaukseen! Löydät lehden myös hyvin varustetuista Lehtipisteistä kautta maan.

Lisää luettavaa