Pelaaja 232: FromSoftwaren opetuslapset – 16 peliä Dark Soulsin ja Elden Ringin faneille

Huhtikuun Pelaaja-lehdessä käydään läpi Souls-tyylin perillisiä.

8.4.2022 11:15

Pelaaja-lehden huhtikuun numero 232 on kaupoissa. Kevään iloisimman ja värikkäimmän lukupaketin sivuilla perehdytään lukuisiin FromSoftwaren luoman Souls-tyylin innoittamiin peleihin.

Vuonna 2009 tappavan haastavat pelit eivät vielä olleet erityisen trendikkäitä, mutta japanilaisen FromSoftwaren Demon’s Souls käänsi kehityksen kelkan. Sitä seurannut Dark Souls -sarja, Bloodborne, Sekiro ja nyt Elden Ring eivät ole enää vain kulttikamaa, vaan ne ovat hivuttautuneet yhä lähemmäs pelien valtavirtaa. Niinpä souls-tyylinen pelaaminen ei ole enää yhteen sarjaan rajoittunut ilmiö vaan kokonainen lajityyppi.

Olemme koonneet huhtikuun Pelaajaan 16 souls-henkistä peliä, jotka eivät ole FromSoftwaren omaa käsialaa. Koska genren klooneja on jo kolminumeroinen määrä erityisesti varhaisjulkaisuvaiheessa, valikoimme mukaan vain päteviksi osoittautuneita tapauksia ja sijoitimme ne souls-henkisyytensä perusteella 1–5 nuotion asteikolle. Jos pidät soulsista, pidät todennäköisesti myös lehdessä läpikäydyistä peleistä.

Katsauksen voi lukea kokonaisuudessaan Pelaaja-lehden huhtikuun numerosta 232. Osta irtonumero alta digitaalisena tai Pelaaja Shopista paperisena – sekä laita tulevat numerot tilaukseen! Löydät lehden myös hyvin varustetuista Lehtipisteistä kautta maan.

Lisää luettavaa