Pelaaja-lehden joulukuun numero 228 on kaupoissa. Tämän kuun kansikuva-artikkelissa syvennytään ensitestin merkeissä antaumuksella Dark Souls -kehittäjä FromSoftwaren hartaasi odotettuun Elden Ring -toimintaroolipeliin, joka on viimein ilmestymässä alkuvuodesta.

Maailma oli tukahtua, kun Elden Ring julkistettiin kesällä 2019 ja vedettiin sitten varjoihin peräti kahdeksi vuodeksi. Yllättävänä yksityiskohtana uutta peliä ei markkinoitu tällä kertaa vain Souls-sarjan isähahmona tunnetun Hidetaka Miyazakin ohjaustyönä, vaan myös Tulen ja jään laulu -kirjailija  George R. R. Martinilla kerrottiin olleen näppinsä pelissä. Lisätietoja uutukaisesta oli pakko saada ennemmin kuin myöhemmin, ja se hetki on nyt.

Yksinkertaisesti ilmaistuna Elden Ring on Dark Souls avoimessa maailmassa. Vähänkään FromSoftwaren pelejä tunteville jo ensimmäinen sekunti oman hahmon ohjaksissa on pullollaan identtisiä piirteitä kehittäjän vanhojen pelien kanssa. Oli kyse sitten hahmon liikkumisesta, ruudulle pompahtavista teksteistä tai rosoisesta yleisilmeestä, hyrräävät taustalla eloisasti ennen kaikkea monet Dark Souls III:n osaset.

– Ei käykään kieltäminen, etteikö Elden Ring näyttäisi teknisesti vanhentuneemmalta PlayStation 5:n julkaisupelinä toimineen Demon’s Soulsin uusioversion rinnalla. Samalla yleisilme säilyttää kuitenkin synkän tarumaisuuden ja sitä oleellisesti tukevan riipivän karuuden, jonka Bluepoint Gamesin Demon’s Souls tuntui uusimiskäsittelyssä hukanneen, puntaroi artikkelin kirjoittanut Panu Saarenoja.

Ensitestin voi lukea kokonaisuudessaan Pelaaja-lehden joulukuun numerosta 228. Osta irtonumero alta digitaalisena tai Pelaaja Shopista paperisena – sekä laita tulevat numerot tilaukseen! Löydät lehden myös hyvin varustetuista Lehtipisteistä kautta maan.

Lisää luettavaa