Pelaaja 226: Halpisroskan ja megapelien rajamailla – taustat lisenssipeli-ilmiön takana

Tämän kuun Pelaaja-lehdessä sukelletaan lisenssipelien monivivahteiseen maailmaan.

9.10.2021 07:11

Pelaaja-lehden lokakuun numero 226 on kaupoissa. Lukupaketissa luodaan katsaus muun muassa lisenssipelien vaiherikkaaseen historiaan, joka pitää sisällään paljon muutakin kuin kahden markan mainostuotoksia.

Koska lisenssipeli-termiä pidetään kuitenkin pitkälti synonyymina kiireellä tehtailuille rahastustuotteille, puhe niistä aiheuttaa monesti nenän nyrpistelyä pelaajien keskuudessa. Elokuva- tai brändilisenssin mukanaolo ei silti itsessään tee pelistä huonoa, joten halusimme kuusisivuisen historiikin muodossa sukeltaa värikkään ilmiön taustoihin ja muistella myös onnistumisia matkan varrelta.

Nimeltä mainitaan myös aimo joukko maailmantähtiä Tim Burtonista Bruce Leehen, joilla on kullakin tavalla tai toisella ollut näppinsä pelissä erilaisten lisenssipelien kehityksessä. Kuuluisuus on keskeinen osa lisenssipelien vetovoimaa niin kehittäjien kuin pelaajienkin näkökulmasta.

– Esimerkiksi Asterix, Mikki Hiiri ja Naruto ovat kansainvälisesti tunnettuja hahmoja, joten yleisölle ei tarvitse esitellä erikseen kokonaan uutta sankaria ja perustella, miksi pelaajien pitäisi lähteä juuri sen matkaan, artikkelin kynäillyt Panu Saarenoja pohtii.

Jättihistoriikin voi lukea kokonaisuudessaan Pelaaja-lehden lokakuun numerosta 226. Osta irtonumero alta digitaalisena tai Pelaaja Shopista paperisena – sekä laita tulevat numerot tilaukseen! Löydät lehden myös hyvin varustetuista Lehtipisteistä kautta maan.

Lisää luettavaa