Pelaaja 223: Innokkaat kehittäjät tekevät uusia pelejä retrokonsoleille – valmistetaan kotona vaikka uunissa!

Kesäkuun Pelaaja numero 223 on nyt kaupossa! Lehdessä tutustutaan muun muassa innokkaisiin kehittäjiin, jotka tekevät täysin uusia pelejä retrokonsoleille.

5.6.2021 07:02

Pelaaja-lehden kesäkuun numero 223 on ilmestynyt. Sen sivuilla perehdytään muun muassa retropelikonsoleille uusia peliä tehtaileviin tahoihin, kuten Morphcat Gamesiin ja taiteilijanimellä Dieting Hippo kulkevaan kehittäjään.

Retrokonsolit ovat useimmille meistä kiva tapa verestää lapsuuden pelimuistoja. Innokkaille kehittäjille ne tarjoavat kuitenkin uudelleenlöydetyn korpimaan, jonka salaisuuksien selvittäjät voivat kehittää aivan uusia pelejä muinaisille pelikoneille. Tutustumme lehden suurartikkelissa, mistä ilmiöstä on kyse ja miten kehitys käytännössä toimii pelikasettien valmistusta myöten.

Tiesitkö esimerkiksi, että koska fyysisiä pelikasetteja ei voi enää ostaa kaupan hylllyltä, eikä puhelinsoitto Segalle tai Nintendollekaan auta, niitä valmistetaan kotikutoisissa tuotantolinjoissa muun muassa uunissa tai pöytägrilleillä? Erikoisiin ratkaisuihin on päädytty, koska ne ovat nopeampia kuin jokaisen piirin juottaminen käsin.

Tähän ja muihin mielenkiintoisiin seikkoihin syventyvän artikkelin voi lukea kokonaisuudessaan kesäkuun Pelaaja-lehdestä 223, jonka sivuilta löydät myös tuoreimmat peliarvostelumme Resident Evil Villagesta Biomutantiin ja Mass Effect Legendary Editioniin.

Osta irtonumero alta digitaalisena tai Shopista paperisena ja laita tulevat numerot tilaukseen! Löydät lehden myös hyvin varustetuista Lehtipisteistä kautta maan.

Lisää luettavaa