PEGI-ikärajat mainitsevat jatkossa myös pelien loottilaatikoiden olemassaolon

PEGI tarkentaa aiempaa merkintäänsä mikromaksujen satunnaisuuden osalta.

14.4.2020 09:56

Ikärajalautakunta PEGI on julkistanut laajentavansa vuonna 2018 lisätyn In-Game Purchases -maininnan paljastamaan jatkossa myös sen, jos pelissä on ostettavia satunnaisia esineitä, kuten loottilaatikoita.

PEGI lisäsi syyskuussa 2018 erillisen ikonin pelin sisäisille ostoksille, jotka koskivat tuolloin kaikenlaisia mikromaksuja. Nyt sen alapuolelle lisätään erillinen merkintä (”Includes Paid Random Items”, sisältää maksullisia satunnaisia esineitä), jos peleissä on nimenomaan satunnaisuuteen perustuvia maksuelementtejä.

Näihin lukeutuvat muun muassa loottilaatikot, korttipakat ja palkintopyörät, jotka voivat avata niin kosmeettisia esineitä, uusia hahmoja, päivityksiä tai karttoja. Merkintä lisätään nimenomaan sellaisiin peleihin, joissa näitä elementtejä voi ostaa omalla tai niin ikään omalla rahalla ostettavalla pelinsisäisellä valuutalla.

Jos peli ei sisällä satunnaisuuteen perustuvia maksuelementtejä, vaan ainoastaan muunlaisia mikromaksuja, säilyy merkintä entisellään ilman lisäviitettä.

Uusi merkintä lisätään niin pelien digitaalisiin kuin fyysisiin kopioihin.

Myös Pohjois-Amerikan ikärajoista vastaava ESRB täydentää aiemmin lisäämäänsä In-Game Purchases -mainintaa vastaavin toimin.

Lähde: PEGI

Lisää luettavaa