Pc:n yllätyshitti Stardew Valley farmasi tiensä miljoonamyynteihin

Stardew Valleyn myynnit ovat kohonneet nyt reiluun miljoonaan kappaleeseen. Aika hyvin lähinnä yhteisön voimin markkinoidulta peliltä, jonka on kehittänyt tasan yksi ukkeli.

14.4.2016 01:32

Helmikuun lopulla julkaistu farmariroolipeli Stardew Valley on myynyt nyt virallisesti miljoona kappaletta, pelin julkaisija Chucklefish on kertonut pelisivusto Polygonille.

Peli on ollut saatavilla esimerkiksi Steamin ja GOG.comin kautta, joista Steamissa pelistä näyttää muodostuneen eräs tämän vuoden ladatuin nimike. Steamista dataa keräävän SteamSpy-sivuston mukaan lähinnä joukko ilmaispelejä sekä zombipeli H1Z1:n King of the Hill -versio ovat olleet ainoat nimikkeet, joita on ladattu palvelussa tänä vuonna sitä enemmän.

Erityisen vakuuttavaksi Stardew Valleyn menestyksestä tekee tietysti se, että peli on ollut täysin yhden henkilön, Eric Baronen, luomus ja että sen markkinointi on tapahtunut lähinnä sen yhteisön voimin. Barone ei ole myöskään jättänyt peliään huomioimatta sen julkaisun jälkeen, vaan hän on ahkeraan tahtiin julkaissut siihen päivityksiä, joilla pelin bugeille on annettu kyytiä, ja onpa sen sisältöä muutenkin paikoin paranneltu. Pelin viimeisin päivitys hioi muun muassa Stardew Valleyn avioelämävaihtoehtoja.

Pelaaja-lehden arvostelun Stardew Valleysta voi katsastaa tuoreesta huhtikuun numerosta.

Lähde: Polygon

Lisää luettavaa