Pc:n räiskintäklassikko Descent yrittää paluuta yli kymmenen vuoden tauolta

Descend-sarjan paluu voi olla edessä, mikäli sarjan uusin osa vain saa tuulta siipiensä alle Kickstarterissa.

10.3.2015 20:58

Tunneleihin sijoitettua lentoalusräiskintää aina vuodesta 1994 asti tarjoillut Descent on seuraava pelisarja, jota yritetään elvyttää Kickstarterin voimin. Seuraavan kuukauden aikana Descent: Undergroundsiksi kutsuttu projekti pyrkii saamaan rahoituspalvelussa kasaan 600 000 dollaria voidakseen muotoutua vielä oikeaksi pc-peliksi.

Kickstarter-sivujensa perusteella Descent: Undergroundista pyritään rakentamaan ensisijaisesti moninpelikokemusta. Descentille tyypilliseen malliin luvassa on jälleen monipuolisella liikkumaravalla rakennettu räiskintäpeli, mutta Modernin Teknologian™ ansiosta toimintaa monipuolistetaan tällä kertaa myös esimerkiksi louhittavissa ja ylipäätänsä tuhottavissa olevilla vokselipohjaisilla ympäristöillä. Erilaisia aluksia mukaan luvataan kahdeksaa kappaletta ja niitä kutakin pääsee hieman kustomoimaankin.

Peliä on kehittämässä tuore yhtiö nimeltä Descendent Studios. Studiota johtaa Eric Peterson, joka työskenteli vielä hiljattain Star Citizenin parissa tuotantojohtajana. Aiemmin urallaan hän myös ollut toiminut osana esimerkiksi Wing Commander 4:n ja Freelancerin kehitystä.

Descent: Undergroundilla on takanaan sarjan oikeuksia hallitsevan Interplay-pelitalon hyväksyntä. Näin ollen peli voidaan luokitella aikalailla viralliseksi Descent-jatko-osaksi Descent II:n ja 3:n kanssa. Nykyisten arvioiden mukaan peli voitaisiin saada markkinoille jo ensi vuoden alkupuolella.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa