Pc-käsikonsolien markkinoille on nyt tunkua.

Viime vuonna julkaistun Steam Deckin menestys vaikuttaa innoittaneen myös muita laitevalmistajia tuomaan omat kannettavat pelilaitteensa markkinoille. Tänä kesänä julkaistu Asus ROG Ally ja muut markkinan toimijat ovat saamassa uuden kilpailijan kiinalaisesta Lenovosta.

Lenovo ei ole virallisesti paljastanut kehittävänsä omaa pc-käsikonsoliaan, mutta Windows Central -sivusto kertoo yhtiön suunnitelmista lähteisiinsä viitaten. Legion Go -nimeä kantavan laitteen kerrotaan käyttävän AMD:n uusia kannettaviin laitteisiin suunniteltuja Phoenix-suorittimia. ROG Allyn tapaan myös Legion Go pyörittäisi ennakkotietojen mukaan käyttöjärjestelmänään Windows 11:tä. Näytön koon saralla laitteen kerrotaan laittavan tuuman paremmaksi Steam Deckistä ja ROG Allysta, sillä Lenovon kerrotaan kaavailevan laitteeseen 8 tuuman näyttöä.

Yhtiön kerrotaan myös aikaisemmin suunnitelleen kannettavan pelilaitteen julkaisemista. Yhtiön vuodettiin pari vuotta sitten valmistelevan Android-pohjaisen suoratoistokonsolin julkaisua. Legion Play -laitetta ei kuitenkaan missään vaiheessa julkaistu kuluttajien käsiin.

Lenovo Gon mahdollisesta julkaisuaikataulusta ei toistaiseksi ole saatu tietoja julkisuuteen.

Lähde: Windows Central

Lisää luettavaa