Parempaa äänimaailmaa peliin – Valve esitteli Steam Audion

Valve pyrkii helpottamaan virtuaalitodellisuusohjelmistojen kehitystä jatkossa omalla ilmaisella Steam Audio -kehitystyökaluillaan, joita voi toki halutessaan käyttää ihan peruspeleissäkin.

25.2.2017 05:00

Peliyhtiö Valve on julkaissut uuden kehitystyökalun helpottaakseen ohjelmistokehittäjien arkea äänisuunnittelun osalta. Uutta teknologiaansa firma kutsuu Steam Audioksi ja sen eräs tärkeimpiä tavoitteita on luoda immersiivinen äänimailma simuloimalla äänen liikettä peliympäristöissä luonnollisesti.

Steam Audio on ensisijaisesti suunniteltu virtuaalitodellisuuskäyttöä varten, mikä on kieltämättä ymmärrettävää Valven vaikuttaessa nykyään vahvasti virtuaalitodellisuuslaitteistonkin kehityksessä. Yhtiön mukaan Steam Audiota voivat käyttää hyödyksi kuitenkin myös muut pelit ja ohjelmat, eikä sitä varsinaisesti ole sidottu kiinni edes Steam-palveluun.

Kirjoitushetkellä Steam Audio on vielä betavaiheessa ja se on kehitetty jo suoraan toimimaan Unity-pelimoottorin liitännäisenä. C-ohjelmointirajapinnan voimin se on kyllä mahdollista ujuttaa myös osaksi muita moottoreita. Suora Unreal Engine 4 -tuki on parhaillaan myös työn alla. Alustoista Steam Audio tukee toistaiseksi Windows-, Mac- ja Linux-koneita sekä Androidia.

Aikeena Valvella ei ole pyytää rahaa Steam Audion käytöstä edes rojaltien muodossa. Siihen pääsee suoraan käsiksi GitHubin kautta.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa