Paradox Interactiven toimitusjohtaja jättää tehtävänsä strategiaerimielisyyksien vuoksi

Paradox Interactivea kolmen vuoden ajan luotsannut Ebba Ljungerud jättää tehtävänsä.

2.9.2021 12:21

Pelistudio Paradox Interactiven toimitusjohtaja vaihtuu.

Yhtiötä kolmen vuoden ajan johtanut Ebba Ljungerud on jättänyt tehtävänsä eriävien strategianäkemyksien vuoksi, Paradox Interactive kertoo tiedotteessaan. Ljungerudin tilalle ruotsalaisyhtiön johtoon astuu yhtiön hallituksen puheenjohtajan paikalta Fredrik Wester, joka toimi yhtiön toimitusjohtajana myös ennen Ljungerudia. Paradox Interactive tai Ljungerud eivät ole kommentoineet, millaisista strategisista erimielisyyksistä eron taustalla on kyse, mutta yhtiön hallituksen uusi puheenjohtaja Håkan Sjunnesson harmittelee asiaa tiedotteessa.

– Ebba on tehnyt erinomaista työtä Paradox Interactiven toimitusjohtajana, Sjunnesson kommentoi.

– Hänen johtajuutensa aikana organisaatio, pelaajakanta ja peliprojektimme ovat vahvistuneet ja kasvaneet, mikä antaa yhtiölle vahvan pohjan tulevan kasvun varalle.

Paradox Interactive kasvoi voimakkaasti Ljungerudin johtamana. Vuonna 2018 yhtiön liikevaihto oli noin 1,13 miljardia Ruotsin kruunua, kun viime vuonna liikevaihto oli noussut jo lähes 1,8 miljoonaan kruunuun. Samaan aikaan yhtiön työntekijöiden määrä lähes kaksinkertaistui 326:sta työntekijästä 648:aan.

Lähde: Paradox Interactive

Lisää luettavaa