Palkittu ruotsalaiskehittäjä yllätti uudella pulmapelillään

Year Walk- ja Device 6 -kehittäjä Simogo on yllättäen julkaissut kokonaan uuden pulmapelin, joka ei vaihteeksi vaikuta olevan erityisen tarinankerrontaan painottuva kokemus.

26.9.2015 02:59

Malmössä sijaitseva pieni ruotsalaisstudio Simogo on salakavalasti julkaissut seitsemännen täysin uuden kaupallisen pelinsä. Uusi tuotos on iOS-laitteille tuotu pulmpaseikkailu SPL-T, joka nojaa suoraviivaiseen ja yksinkertaiseen pelattavuuteen välttelemällä samalla turhia hidasteita, kuten verkkoyhteyksien muodostuksia, mainoksia ja tavanomaisia valikoita.

– Emme yritä myydä tätä teille lupaamalla palkintoja, tarinoita tai suurta taidetta. Suunnittelimme SPL-T:stä pulmapelin, joka kestäisi ikuisesti ja joka ei koskaan menisi muodista. Sen on tarkoitus olla jotain, jonka voit aina napata pelattavaksi. Jotain, jossa voisit aina tulla hippusen verran paremmaksi. Jotain, jossa olisi hauskaa kokeilla ja löytää uusia strategioita, Simogon Simon Flesser kuvailee.

SPL-T poikkeaa varsin vahvasti Simogon muusta viimeaikaisesta tarjonnasta, sillä parhaiten yhtiö on tullut viimeaikoina tunnetuksi tunnelmoivaan tarinankerrontaan luottavista peleistään, kuten The Sailor’s Dreamista, Year Walkista ja Device 6:sta. Varsinkin kahdella jälkimmäisellä pelillään studio on haalinut jopa muutamia palkintoja esimerkiksi niin Applelta kuin myös Nordic Games- ja Independent Games Festival -tuomareilta, joten täysin arvostuksetta studion tarinavetoiset pelit eivät ole myöskään jääneet.

Hintaa SPL-T:lle on kertynyt 2,99 euroa.

Lisää luettavaa