Palkittu pelisäveltäjä selätti Destiny-kehittäjä Bungien oikeustaistossa

Martin O'Donnellin ja Bungien välisessä kiistassa on käyty läpi vielä yksi kädenvääntö, joka myöskin kääntyi O'Donnellin eduksi.

6.9.2015 05:51

Pelisäveltäjä Martin O’Donnell on kokenut jälleen yhden oikeusvoiton entistä työpaikkaansa Bungiea ja sen pomoja vastaan.

Parhaiten varsinkin Halo-pelisarjaan tekemistään sävellyksistä tunnettu O’Donnell riitautui pahasti Bungien kanssa aiemmin viime vuoden huhtikuussa hänen saatua studiosta potkut ”ilman syytä”. Mies ryhtyikin nopeasti oikeustoimiin asian tiimoilta ja onnistui vielä saman vuoden heinäkuussa sovittelemaan Bungie-johtaja Harold Ryanin kanssa itselleen noin 95 000 dollarin korvaukset etumaksuista, joita ei O’Donnellille suostuttu vielä hänen potkujensa aikana maksamaan.

Nyt syyskuussa päätökseensä on saapumassa O’Donnellin ja Bungien vällilä käyty välimieskäsittely. Tapausta käsitelleen välimiehen mukaan Bungie rikkoi tämän ja O’Donnellin välistä sopimusta irtisanomalla säveltäjän vuonna 2014 ja pakottamalla tämän luopumaan hänellä hallussaan olleista Bungien osakkeista sekä jäämään sivuun Bungien voitto-osuuksien jakoon liittyvistä maksusuunnitelmista. Välimiehen päätöksen myötä O’Donnell saakin nyt pitää hänelle kuuluvat osakkeet sekä hänen voitto-osuutensa, joista ensimmäisen koko on reilut 140 000 dollaria.

Lakiasiankirjojen perusteella O’Donnellin ja Bungien välinen kiista sai alkunsa O’Donnellin vastustettua tapaa, jolla julkaisija Activision oli alkanut käsitellä Bungien kehittämän Destiny-räiskintäpelin äänimaailmaa. Erittäin suureksi ongelmaksi O’Donnellille muodostui varsinkin Activisionin viime hetken päätös käyttää vuonna 2013 Destinyn E3-trailerissa omaa musiikkiaan Bungien sävellyksien sijaan. O’Donnell vastusti tekoa kovasanaisesti ajatellen, että Activision oli mennyt liian pitkälle ottamalla taiteellisia ohjaksia pelin trailerista ja hän kokin puolustavansa näin muun muassa studion taiteellista eheyttä ja sen faniuskollisuutta. Alunperin O’Donnellilla olikin vielä Bungien tuki takanaan asiassa, mutta lopulta Bungien johdossa koettiin hänen toimintansa haitalliseksi niin yhtiölle itselleen kuin Destinyllekin. Säveltäjän työpanosta alettiin ajan myötä myös kyseenalaistaa.

Kokonaisuudessaan yksityiskohtaisen tarinan O’Donnellin ja Bungien välisistä tapahtumista löytää asiasta laajalti raportoineelta VentureBeat-sivustolta. Välimieskäsittelyssä syntyneet päätökset tapauksesta voi selata läpi tästä.

Parhaillaan O’Donnell tekee töitä kesällä syntynsä saaneen Highwire Games -pelistudion riveissä. O’Donnell on yksi studion perustajista.

Lisää luettavaa