Palkittu Papers, Please saavuttaa pian iPadit – sensuroituna

Papers, Please saapuu iPadeille tällä viikolla, joskin kepeästi karsitussa muodossa.

11.12.2014 17:47

Rajavartijan elämää fiktiivisessä itäblokin maassa pelillisin keinoin seuraava Papers, Please on saapumassa viimein mobiililaitteille. Pc:llä alkujaan viime vuonna kehujen saattelemana debytoinut peli liittyy iPad-sovellusten joukkoon perjantaista alkaen noin seitsemän euron hintaisena tuotteena.

Aivan ilman mutkia Papers, Pleasen matka iOS-maahan ei ole sujunut. Pelin kehittänyt Lucas Pope on kertonut henkilökohtaisella Twitter-tilillään, että pelin iPad-versio on jouduttu julkaisemaan ilman mahdollisuutta hyödyntää pelistä löytyvän etsintäskannerin alastomuustilaa. Tämä johtuu siitä, että Apple näki Papers, Pleasen nakusisällön ”pornografisena”.

Popen mukaan muutos pelin sisältöön ei ole pelillisestä varsinaisesti merkittävä, sillä alastomuutta ei ollut varsinaisesti pakko nähdä alkuperäisessäkään pelissä. Hän kokeekin, etteivät uudet Papers, Please -pelaajat tule välttämättä huomaamaan minkään asian puuttuvan, vaikka hahmoja joudutaankin välillä riisumaan näiden sukupuolen tarkistamisen vuoksi.

Applen iOS-laitteiden lisäksi Papers, Please on tarkoitus nähdä tulevaisuudessa vielä ainakin myös PlayStation Vitalla. Pope ei kuitenkaan ole vielä varma, koska versio mahdetaankaan saada ulos.

Parhaillaan Pope työstää pc:lle uutta seikkailupeliä nimeltä Return of the Obra Dinn. Lokakuussa hän julkaisi siitä ensimmäisen demon.

Lähde: Lucas Pope (1), (2)

Lisää luettavaa