Paljasta pintaa laitetaan piiloon nyt myös uuden Xenobladen länsiversiossa

Nintendo patistaa lisää vähäpukeisia pelihahmoja pukukoppiin rautaisen perheystävällisellä otteellaan.

2.11.2015 10:56

Nintendo todella panostaa perheystävällisyyteen lännessä.

Japanilaisen kulttikauhusarja Project Zeron uusimman osan siveääkin siveämpi länsijulkaisu nousi otsikoihin viime kuussa, ja nyt itsesensuuriuutisia kantautuu kansan korviin myös joulukuisen Xenoblade Chronicles X -roolipelitapauksen tienoilta. Tälläkin kertaa ongelmaksi on muodostunut liiallinen paljas pinta, jota Yhdysvalloissa ja Euroopassa pyritään peittelemään pahennuksen minimoimiseksi.

Yhtiön silmätikuksi on joutunut Xenobladen kohdalla 13-vuotias sankarityttö Lin, jonka fiktiivistä ikää nostetaan läntisillä markkinoilla kypsempään 15 vuoteen. Molempia versioita kokeilleiden pelaajien mukaan muutamia Linin asuja on muokattu huomattavasti peittävämmiksi. Eroa julkaisualueiden välillä voi tutkailla alta.

Vaikka harva asiaa verkossa kommentoinut on lähtökohtaisesti alaikäisen hahmon paljastelun puolella, herättää peliliike silti närää pelaajien keskuudessa. Moni mahdollisimman autenttista pelikokemusta tavoitteleva on todennut pelkäävänsä, että suhteellisen harmiton sensuuri uurtaa ennen pitkää uraa suuremmille muutoksille. Nintendo itse ei ole kommentoinut asiaa virallisesti.

Xenoblade Chronicles X ilmestyy Wii U:lle Euroopassa 4. joulukuuta.

Lähde: Twitter, IGN, Eurogamer

Lisää luettavaa