Reilut 12 vuotta sitten omaa pahistukikohtaa ja maailmanvalloitushankkeita kokoamaan päästänyt Evil Genius saa jatkoa. Pelin virallista seuraajaa kehittää brittistudio Rebellion, jolla se on ollut työn alla keväästä asti ainakin pc:tä varten.

Suunnitelmissa Rebellionilla oli itse asiassa tehdä Evil Genius 2 jo pidemmän aikaa, mutta studion siirtymä omakustannekeskeiseksi kehittäjäksi siirsi hanketta taaksepäin. Alunperin jatko-osan kehityksen kaavailtiin tapahtuvan myös joukkorahoituksen voimin, mutta se tuntui kehittäjistä lopulta väärältä lähestymistavalta.

Mitenkään pian Evil Genius 2:ta ei toki kannata odottaa pihalle. Sen lisäksi, että pelin kehitys on käynnistynyt kunnolla vasta tänä vuonna, on se ensimmäinen reaaliaikastrategiaelementtejä hyödyntävä tuote, jota Rebellion työstää sen omalla Asura-pelimoottorilla. Tehtävää ja säädettävää Evil Genius 2:ssa piisaa siis vielä monellakin tapaa.

Evil Genius 2 on yksi useammista peliprojekteista, jota Rebellionin tiedetään työstävän parhaillaan. Firman toimitusjohtaja Jason Kingsley käy niitä ja muita studion hankkeita hieman läpi oheisessa haastatteluvideossa.

Lähde: Rebellion

Lisää luettavaa