Pahoinpidelty ja hyväksikäytetty naisseikkailija laukaisee suojeluvaistot

Tulevan Tomb Raiderin ympärillä kuohuu. Kehittäjän kommentit Lara Croftin raiskausyrityksestä yritetään vetää takaisin.

14.6.2012 06:01

Crystal Dynamicsin tuleva Tomb Raider -uudelleenkäynnistys oli yksi tämän vuoden merkittävimpiä titteleitä viime viikolla loppuneilla E3-messuilla. Expossa esitelty traileri kuitenkin aiheuttaa kehittäjälle ja eritoten sen vastaavalle tuottajalle, Ron Rosenbergille ongelmia.

Kotakulle antamassaan haastattelussa Rosenberg totesi pelaajien suojeluvaistojen heräävän, kun he joutuvat seuraamaan pelin pääsankarittaren kärsimystä, hätää ja jopa raiskauksen yritystä.

Crystal Dynamicsin pr-osasto on selkeästi hädissään raiskauskommentista ja julkaisi selventävän tiedotteen aiheesta sivuillaan.

– Valitettavasti me emme olleet riittävän selkeitä E3:ssa antamassamme haastattelussa ja meidät ymmärrettiin väärin. Ennen kuin aihe lähtee käsistä, antakaa kuin selitän, paikkaili kehittäjästudion nokkamies Darrell Gallagher.

– Luodessamme Tomb Raiderin ja Lara Croftin alkuperää valoittavaa tarinaa, halusimme viedä sankarittaren seikkailulle, joka määrittäisi miten hänet tunnemme kaanonin myöhemmissä peleissä.

– Yksi tärkeimmistä ja merkittävimmistä kohtauksista tulevassa pelissämme on kyseinen, mutta väärinymmärretty ”raiskauksen yritys -kohtaus”, jonka me kaikki näimme E3:ssa. Tärkeintä tässä kohtauksessa ei suinkaan ole hyväksikäytön läsnäolo, vaan se, että Lara joutuu ensikertaa riistämään hengen ihmiseltä.

– Vaikka kohtausta väritetään ahdistavaksi ja uhkaavaksi, se ei etene yhtään sen pidemmälle, mitä esittelyvideossa näytettiin. Seksuaalinen hyväksikäyttö ei ole pelimme teemoja, tai aihe mitä käsittelemme tulevassa Tomb Raiderissa.

– Tarkoituksemme on tuottaa teos, jonka tarkoituksellinen tarinankerronta, draama ja kiihkeä pelattavuus vastaavat meidän korkeita laatustandardeja. Pahoittelemme, ettemme saaneet viestiämme perille oikein. Jatkossa olemme tarkempia siitä, mitä sanomme.

Kotaku seisoo alkuperäisen uutisensa takana ja on julkaissut sanasta-sanaan käännöksen Rosenbergin haastattelusta, jossa mies selkeästi mainitsee raiskauksen.

– Uudessa Tomb Raiderissa Lara Croft tulee kärsimään. Hänen paras ystävänsä kidnapataan, hänet vangitaan ja hänet yritetään raiskata vangitsijoiden toimesta. Larasta tulee kirjaimellisesti nurkkaan ahdistettu eläin, mikä on valtava askel hänen evoluutiossaan. Laran on pakko taistella takaisin tai kuolla, Rosenberg sanoi.

Lähde: Eurogamer, Crystal Dynamics

Lisää luettavaa