Overwatch 2:sta on bannattu jo neljännesmiljoona huijaria – Blizzard tehostaa myös häiriökäyttäytyjien ja huijareiden kaverien rankaisemista

Overwatch 2:n taistelu huijareita vastaan jatkuu.

11.9.2023 07:16

Overwatch 2 –huijareille on jaettu tolkuton määrä pelikieltoja vajaan vuoden aikana.

Kehittäjä Blizzard Entertainment kertoo tuoreessa pelin tilaa käsittelevässä päivityksessään Overwatch 2:n huijaamiseen ja huonon käytöksen vastaisista toimista. Studio kertoo ottaneensa pelissä käyttöön useita keinoja esimerkiksi häiritsevän käytöksen kitkemiseksi teksti- ja äänikeskusteluista. Studion mukaan koneoppimista hyödyntävä äänikeskusteluvalvonta toimii tehokkaasti suurimmalla osalla pelin alueista, minkä vuoksi järjestelmä otetaan ajan mittaan käyttöön kaikilla pelin tukemilla kielillä.

Myös Overwatch 2:n huijaamisen vastainen taistelu jatkuu edelleen. Blizzardin mukaan Overwatch 2:ssa on jaettu huijaamisen seurauksena kaikkiaan jo yli 250 000 pelikieltoa pelin julkaisun jälkeen.

Itse huijareiden lisäksi Blizzard kertoo jakaneensa tuhansia pelikieltoja myös pelaajille, joiden on havaittu tarkoituksellisesti hakeutuneen huijarien seuraan hyötyäkseen näiden etulyöntiasemasta. Kyseinen tunnistusjärjestelmä on ollut rajoitetussa alueellisessä testissä, mutta nyt se aiotaan ottaa käyttöön myös muualla maailmassa.

Blizzard kehottaa myös Overwatch 2 -pelaajia raportoimaan sekä huijaamista että huonoa käytöstä pelin työkaluja käyttäen. Raporttien kerrotaan helpottavan uusien häiriökäyttäytymisen trendien tunnistamista peliyhteisöjen kehittyessä.  Studio kertoo myös lähettävänsä raportin tehneelle pelaajalle ilmoituksen, kun raportti on johtanut kurinpitotoimiin.

Lähde: Blizzard Entertainment

Lisää luettavaa