Android-konsoli Ouyan julkaisu viivästyy laitevalmistajan napatessa miljoonien lisärahoituksen

Ouya on saanut vahvaa lisärahoitusta miljoonien edestä. Yhtiö pyrkiikin näin tukemaan muun muassa kehittäjäyhteisöään.

9.5.2013 12:48

Android-käyttöjärjestelmän voimalla hurraava pelikonsoli Ouya on herättänyt mielenkiintoa sijoittajissa. Laitettava valmistava Ouya-yhtiö on tänään ilmoittanut saaneensa kaikkiaan 15 miljoonan dollarin lisärahoituksen, jolla se on aikeissa tukea Ouyan kasvavaa kehittäjäyhteisöä sekä vastata konsolin kohtaamaan kysynnän määrään.

Rahoituksen takana ovat yhtiöt Kleiner Perkins Caufield & Byers, Mayfield Fund, NVIDIA, Shasta Ventures ja Occam Partners. Näistä ensimmäiseksi mainitun yhtiömies Bing Gordon liittyy lisäksi Ouyan hallitukseen. Mies toimii parhaillaan myös esimerkiksi Amazonin, Zyngan ja Kloutin hallituksessa, minkä ohella hän on kerännyt aikoinaan kokemusta myös Electronic Artsin johtoportaassa.

Sijoituksen myötä Ouyan varsinainen julkaisu näyttää viivästyvän hieman. Alkujaan Pohjois-Amerikan ja Brittien jälleenmyyjien oli määrä saada laite kesäkuun 4. päivä, mutta nyt päivämäärä onkin muuttunut kesäkuun 25. päivää. Ouyan omassa verkkokaupassa julkaisupäivämääränä lukee tosin vieläkin kesäkuun alku.

Hintaa laitteelle on edelleen kertymässä 99,99 dollaria eli sellaiset 76 euroa. Paketiin kuuluu itse laitteen ohella virta- ja HDMI-johto, kaksi AA-patteria sekä yksi ohjain.

Avoimuuteen panostava Ouya polkaisi alkujaan vauhtiin rahoituspalvelu Kickstarterista, jossa se keräsi kasaan huiman yli kahdeksan miljoonan dollarin rahoituksen kuluttajilta viime vuonna. Laitteelle on sen valmistajan mukaan rekisteröitynyt tekemään pelejä yli 12 000 pelinkehittäjää.

Lähde: Joystiq

Lisää luettavaa