Onko uusi Quake viimein tulossa? Indiana Jones -esittelyyn kätketty viesti vihjaa räiskintäklassikon paluusta

Paljastiko MachineGames Quake 6:n?

20.1.2024 13:59

Huhut Quake-pelisarjan jatkosta ovat saaneet uutta pontta Xboxin tämän viikon Developer_Direct -lähetyksestä.

id Softwaren räiskintäklassikon uusi jatko-osa ei sentään virallisesti päässyt esille Xbox-esittelyyn. id:n tavoin Bethesdan alaisuuteen kuuluva ruotsalainen MachineGames-studio näyttää kuitenkin piilottaneen viittaukseen uuteen Quakeen omaan osuuteensa lähetyksestä.

MachineGames esitteli tapahtumassa ensimmäisen kerran tänä vuonna ilmestyvää Indiana Jones and the Great Circle -peliään. Studion tiloissa kuvatulla videolla nähtiin kuitenkin myös lyhyt otos tussitaulusta, jossa kuvan kulmassa näkyi teksti ”AKE 6” sekä sen alle piirretty Quake-pelisarjan tuttu logo.

Uuden Quaken saapuminen MachineGamesin käsistä ei välttämättä ole kaukaa haettu ajatus. Studio on nimittäin kehittänyt uusia kenttäpaketteja sekä Quaken että Quake II:n uusiin paranneltuihin versioihin.

Edellinen uusi Quake-peli on vuonna 2017 ilmestynyt Quake Champions. Kyseessä on tätä nykyä ilmaiseksi pelattava verkkoräiskintäpeli, joka on virallisesti viides Quake-sarjan julkaisu. id Software, MachineGames tai Bethesda eivät ole vahvistaneet Quaken jatkoa, joten MachineGamesin vihjailu saattaa olla tietoinen vedätys tai hienovarainen ennakkomaistiainen tulevasta.

Lähde: Xbox

Lisää luettavaa