Onko tässä yksi pelihistorian suurimmista vuodoista? Uudet Xbox-konsolit paljastuivat yllättävästä lähteestä

Nyt puhutaan jo kovan kaliberin vuodosta.

20.9.2023 09:10

Microsoft on paljastanut vahingossa ensi vuoden konsolisuunnitelmansa. Suunnitelmat paljastuivat yhtiön epähuomiossa Yhdysvaltain kauppaviranomaisille lähettämistä asiakirjoista. Tulossa on väitetysti niin uudenmallinen Xbox Series X, Series S kuin uusittu ohjain.

Series X -konsolin uusi malli on nykyistä pyöreämpi ja jättää levyaseman pois panostaessaan entistä suuremmin tallennustilaan, jota mallista löytyy kahden teran verran. Brooklin-työnimellä kulkeva konsoli kykenee myös entistä nopeampiin wifi-yhteyksiin ja käyttää vähemmän virtaa. Lisäksi laitteen etupuolelta löytyy USB-C-portti. Hinnan kerrotaan olevan sama kuin tälläkin hetkellä kaupoista löytyvällä perusmallilla, eli n. 500 euroa.

Myös Series S -konsolia saatetaan päivittää ensi vuonna. Tulevasta mallista löytyy niin ikään nopeampi verkkoyhteys ja kevyempi virrankulutus. Tilaa laitteessa kerrotaan olevan yhden teran verran.

Vuotaneissa dokumenteissa esitellään myös uudenlainen Xbox-ohjain. Uudelleen muotoiltu ohjain säilyttää yhä brändille uskollisen näppäinasettelun, mutta on hieman solakampi. Ohjaimeen on lisätty viimein myös kiihtyvyysanturi sekä tuki haptiselle palautteelle. Ohjain käyttää kuitenkin yhä paristoja tai muuta vaihdettavaa akkupakettia.

Konsoleiden on määrä ilmestyä ensi vuoden lopussa. Uudistetun Series S -konsolin oletetaan ilmestyvän syyskuussa ja Series X -laitteen marraskuussa.

Lähde ja kuvia: The Verge

Päivitys 20.9. Lisätty tieto Microsoftin vahinkovuodosta.

Lisää luettavaa