Onko tässä Steam Deckin kaataja? Asus ROG Ally esiteltiin ja hinnoiteltiin

Mahtaako Asus kyetä haastamaan Steam Deckin?

12.5.2023 06:06

Asus on viimein esitellyt haastajansa Valven Steam Deckille.

Keväällä paljastetusta ROG Ally -pelilaitteesta kuultiin ennakkotietoja jo ennen virallista vahvistusta vuotojen merkeissä. Nyt Asus on esitellyt kannettavaa pelilaitettaan yksityiskohtaisemmin.

Windows 11 -käyttöjärjestelmää hyödyntävä ROG Ally julkaistaan kahtena erilaisena versiona. Tehokkaampi ROG Ally sisältää AMD:n Ryzen Z1 Extreme -piirin, josta löytyy 8-ydin Zen4-suoritin 24 Mt välimuistilla ja 5,1 GHz boost-kellotaajuudella. Grafiikkaa varten laitteesta löytyy AMD:n RDNA 3 -piirisarjaan pohjautuva 12 CU-laskentayksiköllä ja enintään 2,7 GHz -kellotaajuudella varustettu näytönohjain.

Edullisemmasta ROG Allysta löytyy Ryzen Z1 -piiri 4,9 GHz boost-kellotaajuudella pyörivä 6-ydinsuoritin 22 Mt välimuistilla. Laitteen näytönohjaimena pyörii neljälllä CU-laskentayksiköllä ja enintään 2,5 GHz -kellotaajuudella toimiva RDNA 3 -grafiikkapiiri.

Molemmat laitemallit on varustettu 7 tuuman kosketusnäytöllä, joka tarjotaa 120 Hz virkistystaajuuden ja 7 millisekunnin vasteajan 500 nitin kirkkaudella. ROG Ally sisältää lisäksi 16 Gt LPDDR5-muistia, 512 Gt M.2 SSD -aseman, 3,5 mm ääniliitännän, ROG XG -mobiilirajapinnan, MicroSD-korttipaikan sekä USB Type-C -portin USB 3.2 Gen2 -standardilla ja DisplayPort 1.4 -tuella.

Laite tulee ensin saataville vain tehokkaampana mallina, joka julkaistaan kesäkuun 13. päivä. Tehomallin hinta Suomessa on 799 euroa. Edullisempi malli julkaistaan kolmannella vuosineljänneksellä. Mallin eurohintaa ei ole paljastettu, mutta Yhdyvalloissa sen hinta on sata dollaria tehomallia alhaisempi.

Lähde: Asus

Lisää luettavaa