Saksalaislähtöinen pelitalo Crytek on tarjonnut virallisen lausunnon tämänhetkisestä taloustilanteestaan.

Yhtiö on jo useamman viikon ajan pyörinyt rajun huhumyllyn keskellä useiden nimettömien lähteiden väitettyä Crytekilla olleen muun muassa palkanmaksuongelmia. Tuoreessa lausunnossaan yhtiö ei suoraan kerro, mitä tarkalleen sen sisällä on tapahtunut, mutta se myöntää kuitenkin käyneensä hiljattain läpi mittavaa ”siirtymävaihetta”, joka vaikuttaisi olevan pikku hiljaa jo myös historiaa.

– Kehityksemme kehitysstudiosta verkkojulkaisijaksi on vaatinut meitä kohdentamaan strategioitamme uudelleen. Nämä haasteet vaativat kasvavissa määrin pääomaa, jota olemme onnistuneet myös haalimaan kasaan, Crytek raportoi.

Netissä velloneiden huhujen synnystä Crytek syyttää huonoa yhtiön sisäistä kommunikointia.

– Olemme yhtiön sisällä huomanneet, että tiedonkulku työntekijöille ei ole ollut niin hyvä kuin sen olisi pitänyt olla. Toivomme teidän kuitenkin ymmärtävän, että suunnitelmiemme kertominen julkisesti ei ole ollut aina mahdollista.

Crytekin lausunto ei millään tavalla valaise, missä tilassa sen nykyiset peliprojektit, kuten Homefront: The Revolution ja Hunt, ovat. Peliblogi Kotaku raportoi kuulleensa kyllä lähteiltään, että Homefront-kehittäjä Crytek UK:n työntekijät olisivat alkaneet saada jälleen palkkaa työstään. Epävarmaa tällä hetkellä silti on, miten moni työntekijä on esimerkiksi innokas jatkamaan enää Crytekin kanssa. Muun muassa Homefront: The Revolutionin ohjaajana toimineen Hasit Zalan on jo aikaisemmin raportoitu lähteneen livohkaan yhtiöstä.

Lähde: Kotaku, Gamesindustry

Lisää luettavaa