Ongelmallinen Unsung Story vaihtaa kehittäjää – tuotanto aloitetaan alusta

Playdek on luopunut Unsung Story -roolipelin oikeuksista ja ongelmallista projektia jatkaa jatkossa Little Orbit -studio.

2.8.2017 09:52

Kickstarter-rahoitettu roolipeli Unsung Story saa allensa uuden kehittäjätiimin Little Orbitista, joka aikoo aloittaa ongelmallisen tuotannon kokonaan puhtaalta pöydältä.

– Tästä hetkestä lähtien julkaisija/kehittäjä Little Orbit on ottanut haltuunsa Unsung Storyn oikeudet ja materiaalin Playdekilta ja toimii projektin luojana. He uskovat vahvasti pelin voivan olla loistava taktinen roolipeli, ja he ovat innokkaita tuodakseen [Yasumi] Matsunon tarinan eloon, tiedotteessa kerrotaan.

Valitettavasti pelin tuotantoaikataulu venyy kuitenkin päätöksen myötä entistä pidemmälle, sillä Little Orbit on päättänyt hylätä keskeneräisen tuotoksen kokonaan ja palaavan takaisin suunnittelupöydälle. Tavoitteena on keskittyä alkuperäisessä lupauksessa mainittuun yksinpeliin ja tuotannossa alussa mukana olleen Yasumi Matsunon vision toteuttamiseen.

Vuonna 2014 onnistuneesti rahoitettu Unsung Story vaipui viime vuonna hiatukseen, kun peliä alun perin kehittänyt Playdek ilmoitti rahojen loppuneen ja tuotannon siirtyneen jonon perälle odottamaan parempaa aikaa. Sitä ennen tuotannosta häipyi alusta lähtien mukana ollut Final Fantasy Tacticsista ja Vagrant Storystä vastannut Matsuno, kun studio joutui karsimaan tiimiään.

Alkuperäisessä ideassa pelin luvattiin tarjoavan vuoropohjaista taistelua 3D-mallinnetussa ympäristössä. Juonen oli tarkoitus kattaa 77 vuotta kestäneen sodan vaiheet alusta loppuun siihen osallistuneiden näkökulmasta.

Toistaiseksi on tosin epäselvää, miten tarkasti Little Orbit aikoo seurata alkuperäisiä lupauksia ja ennen kaikkea, milloin uudelleen aloitettu Unsung Story ylipäätään julkaistaan.

Unsung Story oli alkujaan kehitteillä pc:lle ja mobiilialustoille.

Lähde: Kickstarter, 2

Lisää luettavaa