Olohuoneen pelimaailmaksi muuttavasta Microsoftin IllumiRoomista tuoreita videoita

Micosoftin teknologiaprojekti IllumiRoomista on ilmaantunut katsottavaksi uutta videokuvaa, jotka havainnollistavat tarkemmin, miten idea toimiikaan.

29.4.2013 12:27

Microsoftin vuoden alussa CES-messuilla esittelemä IllumiRoom on palannut jälleen parrasvaloihin. Tällä viikolla Pariisissa järjestettävän CHI 2013 -teknologiatapahtuman kotisivuilla on julkaistu nyt uusi lyhyt demonstraatiovideo ohjelmistojätin konseptiprojektista, minkä lisäksi Microsoft itse on suoraan tarjonnut myös toisen, astetta mittavamman esittelypätkän aiheesta.

IllumiRoom on parhaillaan Kinect-kamerasta ja projektorista koostuva kokonaisuus, jolla Microsoft kertoo pystyvänsä heijastamaan niin sanottuja illuusioita kuluttajien olohuoneisiin. Tähän mennessä annettujen esittelyjen perusteella kyseessä on nimenomaan seuraavan sukupolven pelaamista varten suunniteltu teknologia, jota voi erityisesti käyttää erilaisten pelikuvien ja -efektien heittämiseen television ulkopuolisillekin alueille.

Tuoreissa videoissa havainnollistetaan tarkemmin, miten koko teknologia parhaillaan toimii ja miten monilla tavoin se voi reagoida pelitapahtumiin. Esittelyn saa jopa myös tekniikka, joka muovaa pelaajan olohuoneen kalusteita esimerkiksi pelimaailman graafista tyyliä mukailevaksi.

Ohessa mainitut videot. Yksityiskohtaisemman dokumentin teknologiasta voi kurkata Microsoftin kotisivuilta. Mahdollisia lisätietoja voi olla luvassa myös vielä tiistaina, jolloin Microsoft esittelee konseptinsa edellä mainitussa CHI-tapahtumassa.

Lähde: The Verge, Microsoft, CHI 2013

Lisää luettavaa