Oikeuskiista Duke Nukemista päättyi sopuratkaisuun

Gearboxin, 3D Realmsin ja Interceptorin oikeuskiista Duke Nukem -pelisarjan kohtalosta on päättynyt sopuratkaisuun.

19.8.2015 05:00

Duke Nukem -pelisarjan oikeuksista käyty oikeuskiista on saatu viimeinkin päätökseensä.

Duke Nukemin oikeuksista käyty kiista sai alkunsa viime vuoden alkupuolella. Tuolloin Interceptor-studio paljasti hankkineensa oikeudet Duke Nukem Mass Destruction -toimintapelin kehitykseen pelisarjan alkuperäisenä julkaisijana toimineelta 3D Realmsilta. Julkistuksen seurauksena vuonna 2010 pelisarjan oikeudet 3D Realmsilta hankkinut Gearbox Software haastoi sekä 3D Realmsin että Interceptorin oikeuteen tekijänoikeuksiensa rikkomisesta.

Nyt kiistan osapuolet Gearbox Software, 3D Realms ja Interceptor ovat vahvistaneet yhteisessä lausunnossaan päättäneensä vapaaehtoisesti oikeustoimet Duke Nukem -pelisarjan tiimoilta. Gearbox on vahvistanut olevansa Duke Nukem -pelisarjan ainoa oikeudenomistaja, joten sarjalle on lopulta saatu yksi virallinen koti. Ratkaisun muista yksityiskohdista ei ole paljastettu tarkempia tietoja.

Gearbox ei toistaiseksi ole paljastanut suunnitelmiaan Duke Nukemin tulevaisuuden varalle. Tällä haavaa studion ainoa julkaistu Duke Nukem -peli on vuonna 2011 loppuun saatettu ikuisuusprojekti Duke Nukem Forever, joka sai murskaavan vastaanoton pelimediassa.

Lähde: Gameinformer

Lisää luettavaa