Oikeus voitti…? Indiepeli menettää nimensä vaatejätin takia

Vaateyhtiö Dieselin valituksen myötä indiepeli DieselStormers joutuu muuttamaan nimensä. Siitäkin huolimatta, ettei pelillä farkkujen kanssa mitään tekemistä.

30.9.2015 22:33

Saksalaiskehittäjä Black Forest Gamesin viime vuonna early access -muodossa julkaisema räiskintäpeli DieselStormers joutuu muuttamaan nimensä. Syy tähän on pelin kehittäjien epäonnistunut hanke saada DieselStormersista heidän oma tavaramerkkinsä vaateyhtiö Dieselin vastustuksesta johtuen.

Dieselin mukaan DieselStormersin nimi – jonka diesel-osa viittaa siis polttoaineeseen, ei farkkuihin – voisi tavaramerkkinä mahdollisesti aiheuttaa sekaannusta Dieselin tuotteiden kanssa. Tavaramerkeistä Euroopan unionissa päättävä sisämarkkinoiden harmonisointivirasto OHIM näyttää olleen vaatejätin kanssa samaa mieltä asiasta, sillä nyt noin vuoden jatkuneen pallottelun jälkeen Black Forest Games on jäänyt kiistassa tyhjin käsin.

– Päätös on yllättänyt meidät housut kintuissa. Olemme hämmentyneitä, että tavaramerkkihakemuksemme on virallisesti evätty. Emme ole monikansallinen korporaatio, joten emme voi taistella päätöstä vastaan siitäkään huolimatta, että tapahtuma on katastrofi indiemarkkinoinnin nykytilan huomioiden, studion virallisessa blogissa kerrotaan.

Black Forestin työntekijät eivät ole kuitenkaan lannistuneet asiasta. Kehittäjien tarkoituksena on seuraavaksi varmistaa, että pelaajat pystyvät jatkossakin pelaamaan DieselStormersia ja keksiä sitten uuden nimen tuotteelle. Vähitellen Black Forest on jo myös valmistellut pelinsä virallista julkaisua.

Lähde: Black Forest Games, Eurogamer

Lisää luettavaa