Rockstar Gamesia ja sen emoyhtiö Take-Twota on uhattu jälleen kerran oikeustoimilla. Viimeisimpänä liikkeelle on lähtenyt Pinkertonin etsivätoimisto, johon piisaa runsaasti viittauksia Red Dead Redemption 2.ssa.

Nykyisin ruotsalaisen Securitaksen enemmistöomistuksessa olevan Pinkertonin historia yltää aina 1800-luvulle asti. Red Dead Redemption 2:ssa muutamat sen agentit viettävätkin ison osan pelistä tarinan päähenkilöitä jahdaten. Oikean elämän Pinkertonin mukaan viittaukset on tehty kuitenkin ilman lupaa ja se pyytääkin Red Dead -tekijöiltä korvauksia tai rojalteja tapahtuneesta, mikäli nämä eivät halua kohdata oikeustoimia.

Take-Two ei ole lähtenyt kuitenkaan kumartelemaan uhkauksen edessä. Sen mukaan Pinkerton ei voi käyttää tavaramerkkilakia menneisyyden omimiseen ja estää näin oikean elämän historiallisten viittauksien tekemisen etsivätoimistoon. Viittauksia Pinkertoniin on nähty mediassa useampaankin otteeseen vuosien varrella, kuten esimerkiksi Deadwood-sarjassa ja BioShock Infinitessa.

Lähde: The Verge, GamesIndustry

Lisää luettavaa