Ohjainongelma herättää huolta Nintendo Switchin julkaisun alla

Nintendo Switch on päässyt nyt median testattavaksi, minkä myötä laitteen Joy-Con-ohjaimissa on havaittu häiritsevältä vaikuttavia yhteysongelmia.

26.2.2017 05:00

Nintendo Switchin julkaisuun on vielä hieman vajaa viikko, mutta jo nyt useat median edustajat ovat saaneet mahdollisuuden testailla konsolia omassa rauhassaan. Testailujen yhteydessä ilmi onkin tullut yksi mahdollinen ongelma liittyen erityisesti Switchin vasempaan Joy-Con-ohjaimeen ja sen kykyyn pysyä yhteydessä itse konsoliin.

Useampi median edustaja on raportoinut, että pelaamisen ohessa vasen Joy-Con on ajoittain joko menettänyt osittain tai täysin yhteyden Switchiin laittaen näin esimerkiksi uuden Zelda-pelin Link-hahmon kulkemaan välillä suuntiin, joihin pelaaja ei välttämättä halunnut. Ongelma ei ole ollut välttämättä jatkuva, mutta silti sen verran yleinen, että se on häirinnyt pelaamista. Ilmeisesti aivan kaikilla median edustajilla Joy-Con-ongelmaa ei ole toki ilmennyt.

YouTube-kanava GameXplainin tuore video osoittaa, miten yhteysongelma Switchin ja Joy-Conin välillä voi mahdollisesti syntyä. Se myös nostaa esille, että myös oikeassa Joy-Conissa on mahdollista saada aikaan yhteysongelmia.

Kotakun päätoimittaja Stephen Totilo kertoo kuulleensa Nintendolta, että yhtiö on tietoinen ongelmaa käsitelleistä raporteista ja tutkii parhaillaan asiaa. Se ei ole kuitenkaan kommentoinut asiaa vielä millään muulla tavoin. Tiedossa ei näin ollen siis vielä esimerkiksi ole, onko kyseessä mahdollisesti ohjaimessa itsessään piilevä ongelma vai voisiko se olla korjattavissa ihan esimerkiksi järjestelmäpäivityksellä.

Lähde: Polygon, Eurogamer, Stephen Totilo (Twitter)

Lisää luettavaa